Як підняти імунітет. - все про лікування

как поднять иммунитет

Будь-яке нездужання сигналить про зниження імунітету. Саме імунітет захищає наш організм від непроханих гостей: вірусів, бактерій, грибків, алергенів і т. д.
В якості зброї імунної системи виступають особливі білки -імуноглобуліни, які нейтралізують більшість інфекційних збудників і токсинів. Причому на кожен вид мікробів у імунної системи є особливі клітки-захисники. Наприклад, при зустрічі з вірусом грипу в організмі виробляється білок інтерферон.
Однак постійні стреси, недосипання, малорухливий спосіб життя, токсичні впливи, пов'язані з екологією, знижують імунітет. Він перестає реагувати на проникнення в організм інфекцій. І тоді людина захворює.
Щоб зберегти здоров'я, потрібно зміцнювати імунну систему. Одним із способів відновлення захисних сил є правильне харчування.
Їжа повинна бути багатою вітамінами і мікроелементами, а також збалансованої за кількістю білків, жирів і вуглеводів.
У раціоні обов'язково повинні бути присутніми овочі і фрукти. Крім насичення вітамінами і мікроелементами, вони покращують моторику кишечника, виводять зайвий холестерин і токсини, що підвищує імунітет.
Для нормалізації мікрофлори кишечника корисні кисломолочні продукти: кефір, йогурт, сир, кисле молоко і т. д.
Також в природі є речовини, які пригнічують ріст бактерій і вірусів, а значить, допомагають імунітету боротися з хворобами. Ці речовини містяться у так званих рослинах-антибіотики: цибулі, часнику, хрін, гірчиці, редьки.

Народні рецепти для підняття імунітету

• Приготувати на зиму вітамінну масу з 0,5 кг журавлини, 1 склянка ядер волоських горіхів і двох-трьох яблук зелених сортів. Яблука нарізати кубиками, горіхи подрібнити і розтерти журавлину. Додати по 0,5 ст. цукру і води. Все змішати і довести на слабкому вогні до кипіння. Розкласти суміш в скляні банки, після остигання зберігати в холодильнику. Доза для дорослих — 1 ст. л. двічі на день, для дітей — 1 ч. л. вранці і ввечері, незалежно від прийому їжі. Можна запивати чаєм. Коли суміш закінчиться, зробити нову порцію.
• Прекрасним загальнозміцнюючим засобом є суміш кагору (350 мл), меду (250 г) та соку алое (150 мл). Змішати компоненти, настояти 5-7 днів у темному прохолодному місці. Приймати по 1 ст. л. 3 рази в день за півгодини до їжі, поки зілля не закінчиться.
• Змішати по 100 г меду, смальцю і порошку какао, 15 мл соку алое і розігріти на малому вогні до однорідного стану, весь час помішуючи, не допускаючи кипіння. Теплу масу перекласти в банку і зберігати в холодильнику. Приймати 2-3 рази на день по 1 ст. л., розчинивши в склянці гарячого молока поки суміш не закінчиться. Ця суміш, як загальнозміцнюючий засіб особливо ефективна при недокрів'ї, туберкульозі та інших хворобах легень.
• Для зміцнення імунітету лимон нарізати часточками, невеликий шматочок кореня імбиру натерти на тертці. Залити суміш в термосі 0,5 л окропу, настояти ніч. Вдень додавати за смаком у будь-які напої.
• Щоб підвищити імунітет, можуть знадобитися такі рецепти:
- Очистити і дрібно нарізати середню цибулину. Залити 0,5 л горілки, настояти 7 днів, процідити. Приймати 2 рази в день (вранці і ввечері) до їди по 1 ч. л. настоянки, розведеної в 1/3 склянки води.
- Редьку вимити, зробити в ній глибоку лунку, заповнити медом і залишити на ніч у теплому місці. Вранці злити сік. Приймати по 1 ст. л. три-чотири рази на день.
- Очистити і натерти на середній тертці коренеплід буряка, віджати сік. Змішати 1:1 з медом, витримати 3 години . Приймати по 1 ст. л. 3-4 рази на день.
- 0,5 літрову скляну банку доверху наповнити нарізаними часточками часнику і залити горілкою. Щільно закрити, настояти в темному прохолодному місці 2 тижні. Приймати 1 раз в день вдень до їди по 1 ч. л. настоянки.
Курси прийому у всіх випадках — до двох тижнів на місяць, коли загрожує небезпека вірусних захворювань.
• Залити на ніч у термосі 1 л окропу по 60 г свіжих плодів шипшини і ягід брусниці (приблизно по 0,5 ст.), вранці процідити. Пити по півсклянки три рази на день. Точно так само приготувати настій плодів горобини (0,5 склянки) і сухої подрібненої трави кропиви (2 ст. л.). Дозування на прийом — півсклянки три рази на день. Склади чергувати курсами за два тижні восени і в сезон підйому простудних захворювань.
• Для підвищення імунітету змішати по 1 ст. л. кісточок калини (попередньо подрібнивши їх в ступці або кавомолці в порошок) і сухих подрібнених листя меліси. Залити 200 мл окропу, настояти під кришкою 30 хвилин, процідити через марлю і додати 1 ч. л. меду. Пити по 100 мл вранці та увечері. Курс — тиждень.
• Змішати по 1ст.л. (всі компоненти в сухому подрібненому вигляді) насіння груші, плоди глоду, листя суниці лісової, чорної смородини, м'яти, мучниці і траву сухоцвіту болотної., 1 ст. л. суміші залити склянкою окропу, настоювати під кришкою півгодини, процідити і пити два тижні по 100 мл двічі на день.
• Змішати по 1 ст. л. ягід калини, плодів шипшини, трави м'яти і шавлії, залити в термосі 1 ст. окропу і настояти 2 години. Процідити рідину в склянку, віджати, додати в настій дві краплі обліпихової олії. Випивати по склянці на день три-чотири прийоми. Курс — місяць.
• Змішати 1-2 ст. л. ягід калини або брусниці з такою ж кількістю меду, залити 1 ст. кип'яченої води, настояти, поки мед не розчиниться, і пити по третині склянки три рази в день.
• Цей рецепт сибірських знахарів для зміцнення імунітету: Подрібнити ядра волоських горіхів (300 г) і зварити їх на пару. Розім'яти 100 г очищеного часнику і подрібнити в кавомолці 50 г насіння кропу, змішати з волоськими горіхами. додати 1 кг меду і ще раз перемішати.
Приймати таке зілля по 1 ст. л, через дві години після їжі 3 рази в день в сезон застуд. Курс —2-3 тижні.
• Цей рецепт зимового чаю зміцнює імунітет, попереджає ангіну, бронхіт та грип і оздоровлюють весь організм. Восени зібрати червоні і жовті листя липи, дуба, вільхи, шипшини, висушити, змішати, подрібнити. 1 ч. л. суміші заварити 1 ст. окропу , як чай. Пити вечорами з медом.
• 250 мл журавлинного соку, 6 часточок апельсина, 1 банан, 1 ч. ложка цукру, дрібка сухої м'яти.
Часточки апельсина і банан перетерти до стану пюре. Влити журавлинний сік, перемішати до однорідності. Готовий напій присипати м'ятою. Цей коктейль - джерело вітамінів. У ньому ударна доза вітаміну С і кальцію. Рекомендується приймати в осінньо-зимовий період для профілактики простудних захворювань.
• 0,5 л горілки, 50 г ягід шипшини, 300 г меду, 100 мл води.
Ягоди шипшини варити протягом години на слабкому вогні в розчині меду і води. Пропустити їх через сито або розтерти в сиропі. Поварити ще 10 хвилин.
Отриманий медовий сироп з шипшиною з'єднати з горілкою. Настояти протягом 2 тижнів, а потім процідити, віджати, налити в ємність і добре закупорити.
Настоянку додавати в чай як полівітамінний засіб.
• Для підвищення загального імунітету часто використовують прості засоби. Наприклад, таке: змішати по півсклянки соку буряка і моркви, додати по одній столовій ложці меду і лимонного або журавлинного соку. Пити вранці і на ніч по столовій ложці і ні одна хвороба не буде вам страшна

3 ефективних засоби для зміцнення імунітету

1. 100 г насіння моркви розітріть з 500 г меду. Приймайте по 1 ст. л. 2-3 рази в день за 30 хв. до їди, запиваючи теплою водою.
2. Насіння анісу розітріть, змішайте з рівною кількістю (за вагою) подрібненого родзинок. Приймайте по 1 ч. л. 3-4 рази на день, запиваючи водою.
3. 1 ст. фініків залийте 2 ст. свіжого молока, додайте 1 ч. л. кориці, добре розмішайте. Наполягайте добу в прохолодному місці. З'їжте фініки протягом дня, випийте молоко.

При використанні матеріалів сайту, зворотнє посилання, обов'язкова! Варіанти посилань зліва сайту.





Лікування схожих захворювань

Додати коментар
Ваше Ім'я:


Введіть код: