Корисні властивості шкірки - все про лікування

кожура полезна

Викидати чи ні шкірку продуктів?

Напевно, для багатьох відповідь очевидна: навіщо є те, що апріорі вважається відходами? Але ми в тандемі з вченими поспішаємо з вашими висновками не погодитися. Виявляється, численні дослідження свідчать про протилежне: шкірка багатьох овочів і фруктів несе не менше користі для нашого здоров'я, ніж сам продукт, не віриться? Що ж, ми спробуємо вас в цьому переконати - виключно з допомогою незаперечних фактів.

Користь шкірки ківі

Дивно, але цінних антиоксидантів, що мають протираковими, протизапальними і антиалергенними властивостями, в шкірці ківі в рази більше, ніж у самої м'якоті. Саме тому фахівці рекомендують не викидати, а використовувати разом з головним продуктом в соковижималці.

Користь шкірки гарбуза

Гарбуз - це воістину продукт здоров'я і довголіття, який в стані кожен з нас виростити на власній ділянці. І користі предостатньо не тільки в м'якоті гарбуза, але й у її шкірці: одного цинку там міститься стільки, що їм з лишком можна наситити організм і протиставити багатьом недугам. Особливо в цьому елементі потребує наша краса, тому, якщо хочете продовжити її, зверніть увагу на живильне шкірку. Плюс до всього, в ній повно каротину, якого завжди так радо наше серце, а ще це надійний захист від розвитку будь-яких онкологічних захворювань.

Користь шкірки ананаса

Так-так, шкірка ананаса теж їстівний, тим більше, що, крім волокон і вітаміну С, в ній повно ензимів, які сприяють швидкому і повноцінному травленню. Звичайно, краще всього шкірку подрібнювати і додавати в будь-які страви, інакше вам навряд чи вдасться з нею впоратися.

Корисні властивості шкірки банана

Ні в якому разі не викидайте шкірку банана. Вимийте і прокип'ятіть її у воді протягом 10 хвилин. Відвар можна приймати в охолодженому вигляді в будь-якій кількості. Навіщо він потрібен? По-перше, це чудовий засіб від депресії і будь-яких нервових розладів, а по-друге, в шкірці — надлишок лютеїну, який відповідає за гостроту зору.

Корисні властивості шкірки часнику

Навряд чи хтось при приготуванні їжі залишає шкірку часнику. А не завадило б, як стверджують фахівці. Виявляється, в шкірці — безліч різних антиоксидантів, що допомагають затормаживать процеси старіння і розвиток небезпечних захворювань.

Чим корисна шкірка картоплі

Коли-то картоплю в мундирах був улюбленим ласощами наших предків. Тепер же цим делікатесом навряд чи кого можна залучити. Ноті, хто турбується за своє здоров'я, повинні пам'ятати, що кращого джерела розчинних волокон, кальцію, заліза, фосфору, цинку і вітаміну С просто не знайти.

Шкірка яблук корисна

З цим, погодьтеся, простіше: не всі зчищають яблучну шкірку, так як знаходять її досить смачною. Але перевага її - не в їстівності, а в складі, який багатий вітамінами А, С, кальцієм, калієм, фосфором, залізом і антиоксидантами.

Чим корисна шкірка лимона

Викидаючи шкірку лимона, ви власноруч позбавляєте себе добової норми вітамінів С і Р, ефірних олій, що сприятливо позначаються на сон, а також пектинів, успішно очищувальних шлунково-кишковий тракт від скупчилися в ньому шкідливих мікроорганізмів.

Чим корисна шкірка апельсина

Чимало корисностей і в апельсинової шкірці. Пояснюється це, в першу чергу, наявністю там пектинів, що сприятливо впливають на кишечник, вітамінів А, С, Р та групи В, кальцію і фосфору, що відповідають за імунітет і роботу практично всіх внутрішніх систем організму.

Користь шкірки огірка

Чим частіше ви будете включати в раціон харчування неочищені огірки, тим більше у ваш організм, буде надходити вітамінів С, B1, B2, каротину, калію, кальцію, магнію і клітковини.
Підготувала Ольга Сорока
Джерело: Здравушка, №4, 2016г

При використанні матеріалів сайту, зворотнє посилання, обов'язкова! Варіанти посилань зліва сайту.





Лікування схожих захворювань

Додати коментар
Ваше Ім'я:


Введіть код: