загрузка...

Низький гемоглобін. Що робити? - все про лікування

Рекламний блок

низкий гемоглобин

Низький рівень гемоглобіну. Чим небезпечний і як його підвищити?

Що таке гемоглобін?

Гемоглобін – це особливий білок, який присутній в межах червоних кров'яних клітин-еритроцитів.
Найважливіша особливість гемоглобіну - приєднання до себе кисню або вуглекислого газу, завдяки чому еритроцити переносять кисень від легенів до органів і тканин, а вуглекислий газ повертають в легені.
Таким чином, якщо в організмі низький гемоглобін, то виникає дефіцит кисню. Така ситуація в медицині називається «анемія».

Причини анемії

Наш організм, а точніше кістковий мозок не може синтезувати «нормальні» еритроцити, тому як для створення клітин крові не вистачає певних вітамінів і, головним чином, заліза. Іншими словами, не виробляється достатня кількість гемоглобіну. Така анемія отримала назву залізодефіцитної.

Чим небезпечний низький гемоглобін?

Нестача кисню в організмі приводить до наступних симптомів і наслідків:
• почуття млявості і постійної втоми;
• висока схильність до вірусних захворювань;
• зниження кров'яного тиску;
• задишка;
• втрата м'язового тонусу, переутомляемости;
• нетримання сечі та ін

Як визначити рівень гемоглобіну?

Існує стандартний аналіз крові сучасним гематологічним аналізатором. З його допомогою визначається рівень білка феритину, який показує кількість запасів заліза в крові.

Норми гемоглобіну

Норми гемоглобіну:
• для жінок 120-140;
• для чоловіків-130-160.

Як підвищити рівень гемоглобіну?

Розрізняють гемическое і негемическое залізо. Гемическое залізо міститься в їжі тварин, наприклад, у червоному м'ясі, м'ясі птиці та риби. Доведено, що такий вид заліза всмоктується в 5 разів краще, ніж негемическое (неорганічні) залізо, яке надходить в наш організм разом з рослинною їжею.

Продукти з високим вмістом заліза:

• продукти тваринного походження: м'ясо, печінка, а також вершки, вершкове масло і молоко;
• бобові культури: горох, квасоля;
• крупи: гречка;
• фрукти: яблука, гранати, хурма, червоний виноград;
• овочі: диня, буряк, шпинат, морські водорості;
• волоські горіхи.
Що сприяє підвищенню всмоктуванню заліза в кишечнику:
• аскорбінова кислота;
• молочна кислота.
Що знижує всмоктування заліза:
• соєвий білок;
• фітати (особливі речовини, які знаходяться в рослинних продуктах);
• кальцій;
• поліфеноли (боби, горіхи, чай, кава).
Таким чином, правильно поєднання багатих залізом продуктів з посилюють абсорбцію елементами дозволити вам заповнити недолік заліза в організмі і врегулювати протікають в ньому процеси.

Гематоген або гематовит?

Гематоген – це біологічно активна добавка з високим вмістом заліза. Основний компонент у складі - це суха бичача кров, яка піддається ретельній обробці із збереженням корисних властивостей. Цей інгредієнт ще отримав назву «альбумін чорний».
Гематовит – це той же гематоген, з додаванням вітаміну С (аскорбінової кислоти).
Обидва батончика являють собою смачне і корисне ласощі.

Підвищити гемоглобін в домашніх умовах

Від анемії допомагає ожина. 1ст.л. сухих ягід ожини залити склянкою окропу, дати настоятися півгодини і випити за 20 хв. до їди. Робити так 3 рази в день протягом 10 днів.
• При низькому гемоглобіні 100 г подрібненої сухої трави гіркого полину залити літром спирту, залишити настоюватися в темному місці 3 тижні. Ліки перед використанням процідити і віджати залишок. Приготовану настоянку приймати по 5 крапель ранком натще, запиваючи невеликою кількістю води. Курс - 1 місяць.
• При анемії 2 ст. л. плодів шипшини і 2 ст. л. плодів горобини залити 400 мл крутого окропу. Суміш поставити на середній вогонь і кип'ятити не довше 10 хвилин. Відвару дати настоятися 12 годин у теплому місці. Проціджене засіб приймати по 100 мл 2-3 рази на день. Курс лікування — 1,5 місяця. При необхідності лікування повторити.
• Підвищити гемоглобін допоможе цей простий рецепт: змішати по 1 ст. л. меду, бурякового та морквяного соків, соку хрону ( корінь попередньо натерти на тертці і дати настоятися в холодній кип'яченій воді в пропорції 1:3 троє діб) і 50 мл журавлинного соку. Потім все це слід перелити в скляну банку і поставити в холодильник. Приймати ліки по 1 ст. л. за годину до їди або через 2-3 години після прийому їжі. Курс лікування - 2 місяці. Це засіб також добре підходить для гіпертоніків.

Гарбуз при залізодефіцитній анемії, виснаженні організму

Плід гарбуза по праву вважається джерелом вітамінів і мікроелементів. Містяться в ньому такі необхідні організму для нормального функціонування залізо і мідь, цинк і калій. Наприклад, добова доза заліза міститься приблизно в 0,5-0,75 кг вареної гарбуза. Це кількість м'якоті можна прийняти протягом дня за 3-4 прийоми. Крім зміцнюючого дії на ослаблений хворобами та виснажене тіло така їжа просто необхідна для підйому кількості гемоглобіну у людей, що страждають недокрів'ям.

При використанні матеріалів сайту, зворотнє посилання, обов'язкова! Варіанти посилань зліва сайту.

Рекламний блок


Лікування схожих захворювань
  • Рівень гемоглобіну у жінок - (сайт лікування)
  • Які продукти підвищують гемоглобін - (сайт лікування)
  • Як підвищити гемоглобін у крові - (сайт лікування)
  • Як підняти гемоглобін дитині - (сайт лікування)
  • Як підняти гемоглобін при вагітності - (сайт лікування)
  • Низький гемоглобін у дитинипричини і лікування - (сайт лікування)
  • Таблетки для підвищення гемоглобіну (сайт лікування)
  • Дієта при високому гемоглобіні
  • Продукти підвищують гемоглобін

  • Додати коментар
    Ваше Ім'я:


    Введіть код: