загрузка...

Народне лікування виразки шлунка - все про лікування

Рекламний блок

язва желудка, средства

Від виразки шлунка допомагає топлене внутрішнє свиняче сало. Жир цього сала зберігати в скляних банках в холодильнику. Перед їжею приймати по 1ст.л. цього жиру. Через 2-3 тижні болі проходять, і виразка незабаром зарубцюється.

Сік картоплі при виразці шлунку

При виразці шлунка з підвищеною кислотністю вимити картоплю і натерти два середніх бульби з шкіркою на дрібній тертці. Віджати сік через складену вдвічі марлю. Вийде 0,5 ст. цілющої рідини. Випити її вранці натщесерце, а другий раз в такому ж обсязі — на ніч. Кожен раз готувати свіжий сік. Курс — 2 тижні, тиждень — перерва, і знову прийом соку. Під час лікування не їсти нічого гострого, солоного, маринованого, копченого і кислого. Паралельно приготувати ще один народний засіб. Змішати по 0,5 склянки соку алое, рідкого меду, горілки, перемелених в борошно ядер волоських горіхів і 2 ст. л. розм'якшеного вершкового масла. Поставити масу на малий вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи. Приймати по 1 ст. л. 3-4 рази на день за півгодини до їжі. Через півроку здоров'я налагодиться, і проблеми з шлунком забудуться.

Трави при виразці шлунку

При виразці шлунка і гастриті з нормальною та підвищеною кислотністю шлункового соку ефективні наступні рецепти: - Змішати по 500 мл соку подорожника і меду і варити на малому вогні 20 хвилин, постійно помішуючи. Приймати по 1 ст. л. 3 рази в день за 15 хвилин до їжі. Курс — поки зілля не закінчиться.
- Подрібнити в кавомолці в порошок 100 сухих віночків квіток пижма і перемішати з 150 г меду. Зберігати в холодильнику. Приймати по 1 ст. л. 3 рази в день за півгодини до їжі. Курс той же. Ця суміш рекомендується також при злоякісних пухлинах шлунка і кишечника.

Виразку шлунка можна лікувати лепехою і прополісом

50г кореневищ аїру залити 0,5 л горілки в темній скляній пляшці, додати туди ж 50г прополісу. Настоювати 2 тижні, періодично струшуючи настоянку. Вранці і ввечері пити по 1ст.л. настоянки, «заїдаючи» 1ст.л. свинячого нутряного жиру. Лікування до тих пір, поки настоянка не закінчиться. Від такого лікування виразка зарубцьовується.

Дієта при виразці шлунку

При виразковій хворобі шлунка людина повинна дотримуватися максимально щадить дієти №1а, особливо перші дванадцять днів. Вся їжа повинна бути відварена і того ж протертою. Добовий раціон включається в себе наступні продукти:
- м'ясне суфле (раз на день);
- молоко;
- слизовий суп молочний з круп;
- рідка каша на молоці у протертому вигляді;
- сирне суфле;
- яйця, зварені некруто (не більше 3-х штук);
- кисіль і некисле желе.
Хлібобулочні вироби при цьому виключаються. За хімічним складом дієта повинна відповідати наступним показникам: жири – 90 г, в т. ч. 30 г рослинних; 80 г білка; 200г різних вуглеводів; сіль – 8 р. Калорійність не більше 2200 ккал.
Після зняття загострення можна перейти до дієти №1б, яка повторює дієту №1а, але з додаванням в щоденний раціон 100 г білих сухарів. При цьому м'ясо і рибу можна робити не у вигляді суфле, а як фрикадельки або котлети, а каші можна робити просто протертими, а не слизовими.
Коли стан хворого поліпшується, його переводять на дієту №1, яка складається з:
- супів різного роду – молочних з протертих круп, овочів (за винятком капусти), картоплі, вермішелі і домашньої локшини, для заправки яких використовують рафінована рослинна олія або ж свіже вершкове;
- риба й м'ясо нежирних сортів у відвареному вигляді з гарніром з протертих каш, дрібно рубаних макаронів і вермішелі, гарбуза, моркви і буряків, парових пудингів і пюре їх кабачків білих сортів;
- вершкового масла і молока, в тому числі вживається з чаєм, свіжого сиру і некислої сметани, голландського сиру, парових омлетів, яєць, зварених некруто, рафінованих рослинних олій – соняшникової або оливкової;
- молочних і білих соусів, наприклад, соусу «бешамель»;
- солодких і м'яких ягід без в'яжучого смаку, у вигляді компотів і киселів, або ж у свіжому вигляді, але протертих або печених.
Кількість хлібобулочних виробів обмежена – печиво нездобне, бісквіти, білий хліб не свіжий, а вчорашній. Передбачає дієта і цукор в невеликих кількостях. Показано також напої з ягід та овочів для наповнення організму вітамінами. Ягоди при цьому вибираються некислі – полуниця, малина, з овочів – морква і буряк. Соки з них на одну третину розводяться водою. З плодів шипшини і висівок пшениці роблять відвари.

При використанні матеріалів сайту, зворотнє посилання, обов'язкова! Варіанти посилань зліва сайту.

Рекламний блок


Лікування схожих захворювань
  • Дієта № 1 за Певзнером (стіл № 1) - допомога в лікуванні
  • Дієта № 5 за Певзнером (стіл № 5) - допомога в лікуванні
  • Гастрит, виразка шлунка, біль у шлунку. Лікування народними засобами. - все ...
  • Народне лікування гастриту - все про лікування
  • Харчування при захворюванні шлунка - все про лікування
  • Дієта при загостренні гастриту - (сайт лікування)
  • Що можна їсти при гастриті?
  • Дієта при виразці
  • виключити з раціону при виразці?

  • Додати коментар
    Ваше Ім'я:


    Введіть код: