загрузка...

Цукор в крові. Кошти при діабеті. - все про лікування

Рекламний блок

сахар в крови, норма сахара

Харчування при діабеті.

Цукровий діабет вимагає перегляду практично всіх сторін життя хворого. В першу чергу запорука успішної боротьби з недугою - найсуворіше дотримання дієти. Неправильне харчування зводить нанівець будь-які способи лікування.
Діабетикам рекомендується спеціальний стіл № 9, який допомагає нормалізувати вуглеводний обмін і полегшити роботу ослабленою підшлункової залози. Це дієта з підвищеним вмістом білка і помірною кількістю жирів, вуглеводів, солі, продуктів, що містять холестерин.
Хворим необхідно вживати продукти, багаті клітковиною (висівки, фрукти, овочі), так як вона уповільнює процес всмоктування глюкози з травного тракту. Також рекомендується включати в раціон житній хліб. Дозволяється та пшеничний, але з борошна другого сорту.
Цукрознижуючу дію мають зелень і корінь петрушки. Сік петрушки зміцнює судини, особливо капіляри, що важливо при цукровому діабеті.
Пацієнти повинні харчуватися 4-6 разів на день маленькими порціями. Так легше підтримувати постійний рівень глюкози в крові. Відразу після ін'єкції інсуліну і через 2-2,5 години хворий повинен з'їдати їжу, що містить вуглеводи.
Можна тільки варені і запечені страви, рідше - смажені і тушковані.
У меню діабетиків обов'язково повинна входити капуста, листовий салат, кабачки, огірки, помідори, ріпа, буряк.
Діабетикам дуже корисно регулярно вживати фрукти і ягоди, так як вони багаті клітковиною. На першому місці за її змістом стоїть червона і біла смородина. Також можна сміливо включати в раціон журавлину, аґрус, глід, брусницю і чорноплідну горобину З фруктів рекомендуються яблука несолодких сортів, лимони, апельсини. Особливо корисні для діабетиків грейпфрути, так як вони володіють сильним цукрознижуючу ефектом. Також позитивний вплив надає вишня, зміцнюючи капіляри і стінки судин.
А от банани, інжир і родзинки містять велику кількість цукру, тому вживати їх треба з великою обережністю.
Слід обмежити вживання рослинних продуктів, що містять надлишок крохмалю, - картоплі, білого хліба, моркви, крупи, меду, а також жирів (в першу чергу баранячого і свинячого). Не рекомендується вживати пряні, копчені закуски і страви, чорний перець, гірчицю, алкогольні напої, родзинки, виноград.
Хворі на діабет повинні розуміти, що їм абсолютно протипоказані легкозасвоювані вуглеводи: цукор, кондитерські вироби, здоба. Цукор необхідно замінювати фруктозою, сорбітом або ксилітом (замість 1 г цукру - 0,002 г сахарину).

Значно знизити ризик захворювання на діабет здатна фізкультура. Регулярні фізичні навантаження відчутно зменшують концентрацію глюкози в крові, тренують серцево-судинну систему, активізує вуглеводний обмін, підвищують чутливість клітин до власного інсуліну і дозволяють м'язових клітин засвоювати глюкозу без інсуліну. Намагайтеся більше ходити пішки або їздити на велосипеді, самостійно піднімайтеся по сходах, регулярно займайтеся гімнастикою або йогою. Також дуже корисні танці.
Фізичні навантаження обов'язково повинні бути регулярними. Не можна закидати заняття, а потім зараз намагатися нагнати упущене, виконуючи подвійну норму. Позитивний ефект можна отримати тільки при постійних тренуваннях, коли м'язи знаходяться в тонусі і не лінуються.

Гарний рецепт, який допомагає нормалізувати цукор в крові при діабеті.

2 ст. ложки насіння льону розітріть в борошно, залийте 0,5 л окропу в емальованому посуді, накрийте кришкою і варіть 5 хвилин. Потім зніміть з вогню і дайте охолонути. Кришку не піднімайте, щоб не утворилася плівка. Поки відвар охолоджується, лушпиння осяде на дно. Випийте відвар у теплому вигляді за 20-30 хвилин до сніданку. Лушпиння можна викинути, але якщо страждаєте запорами, то використайте засіб разом з нею. Вже через місяць такого лікування ви відчуєте легкість у тілі, пройдуть болі в підребер'ї, покращиться колір обличчя, підніметься настрій. Готуйте і пийте відвар один раз на добу. Курс лікування - 1-1,5 року. Зниження кількості введеного інсуліну проводите тільки під контролем лікаря! Також їжте більше цибулі в печеному або вареному вигляді. Корисні кавуни - вони виводять зайвий цукор з організму. І забудьте про копченостях, пекучому перці, спиртних напоїв та куріння.

Хворим на цукровий діабет можуть знадобляться такі рецепти.

Вранці одне свіже яйце (бажано домашнє) розбийте в кухоль, окремо вичавіть сік з цілого лимона, процідіть і з'єднайте з яйцем. Суміш добре збийте і відразу випийте натщесерце. Через годину можна їсти і пити. Цукор в крові при цьому швидко знижується. Приймайте таке зілля протягом 3 днів кожен місяць. Курс лікування - рік.
Також ефективний такий настій: 1 ст. ложку подрібнених плодів шипшини змішайте з 1 ст. ложкою цибулиння, залийте 0,5 л води, прокип'ятіть 10 хвилин, дайте настоятися. Додайте 1 ч. ложку яблучного оцту і 1 ст. ложку меду. Пийте по 1/2 склянки за годину до їжі протягом тривалого часу.

Цілющий напій для діабетиків, який втамує спрагу

Візьміть в рівних пропорціях стручки квасолі (без зерен), листя чорниці, насіння льону і зелений овес, зібраний і висушений у період, коли він колоситься. 3 ст. ложки подрібненої суміші залийте 3 ст. гарячої води, кип'ятіть на повільному вогні 15 хвилин, потім охолодіть і процідіть. Приймайте відвар по 1/3-1/2 склянки 3 рази в день під час їжі. Про поліпшення стану дізнаєтеся за зникнення сухості у роті і спрагу.

Засіб при підвищеному цукрі крові

Змішайте 2 частини листя чорниці і по 1 частини трави кропиви дводомної і квіток бузини чорної. 1 ст. ложку збору залийте в емальованій каструлі склянкою окропу, накрийте кришкою і грійте на водяній бані півгодини. Потім 30-40 хвилин охолоджуйте і доведіть кип'яченою водою до початкового об'єму. Приймайте відвар по 1/4 склянки 3-4 рази в день.

Ягоди проти підвищеного цукру в крові

Прекрасним цукрознижуючу дію мають багато ягоди, зокрема суниця лісова, ожина, чорниця, шипшина.
Залийте 20 г сухих подрібнених ягід і листя суниці склянкою окропу, варити 5-10 хвилин, настоюйте 2 години і приймайте по 1 ст. ложці 3 рази в день перед їжею.
2 ч. ложки сухих подрібнених листя і ягід ожини залийте
склянкою окропу, настоюйте 30 хвилин і приймайте 3 рази на день по 1/3 склянки перед їжею.
Глід - одне з найбільш корисних для діабетика рослин. Допомагають і квіти, і плоди, з яких готують настої.
1 ст. ложку подрібнених плодів глоду залийте склянкою окропу і поваріть 20 хвилин. Потім, настояти 3-4 години, пийте як чай.
1 дес. ложку подрібнених квіток глоду залийте склянкою окропу, 2 хвилини кип'ятіть, зніміть з вогню і дайте настоятися 2-3 години. Випийте настій 2-3 прийоми за день.

Вуглеводи при діабеті

Деякі пацієнти з діабетом в страху намагаються виключити з свого раціону будь-які вуглеводи, включаючи фрукти, каші і хлібобулочні вироби. Але це небезпечно для здоров'я. Адже організм виробляє більшу частину енергії саме з вуглеводів. Коли він не отримує їх з їжею, то вранці кількість цукру в крові може підвищитися на 3 ммоль/л. Це печінка з-за нестачі енергії почала виробляти вуглеводи і насичувати ними кров.
Чим харчуватися?
Спеціальна їжа для діабетиків — рекламний хід виробників продуктів харчування. По суті, хворі на діабет люди мають потребу в здоровому і збалансованому раціоні. Слід виключити сіль, жирну їжу, потрібно їсти м'ясо і овочі. Звичайно, спеціальні продукти для діабетиків допомагають поліпшити раціон, але при розумному підході можна обійтися і без них.
Що виключити?
Важливо звести до мінімуму споживання легкозасвоюваних вуглеводів. Це в першу чергу стосується чистого цукру, який додають в чай і каву. У свіжих і магазинних соках також багато вуглеводів. І, звичайно, не можна їсти солодкі кондитерські вироби. Цукор з них миттєво потрапляє у кров.
Де брати енергію?
Але повністю відмовлятися від вуглеводів не можна: вони потрібні організму для нормальної роботи. Їжте макарони з твердих сортів пшениці, хліб із зерна грубого помелу, висівки. Не відмовляйтеся від фруктів і ягід. У них є складні вуглеводи, які забезпечать вас необхідною енергією. Але не з'їдайте все відразу. Краще розподілити продукти з повільними вуглеводами рівномірно по добі.
Безпечні, чи цукрозамінники?
Для здоров'я штучні солодкі добавки нешкідливі. Потрібно з'їсти їх дуже багато, щоб нашкодити організму. Але є й інша важлива деталь. Фруктоза, ксиліт і сорбіт вважаються замінниками цукру, але фактично є його аналогами. Ці речовини підвищують рівень глюкози в крові, але не так сильно, як чистий цукор. А ще вони дуже калорійні. Словом, якщо ви не можете відмовитися від солодкого чаю або кави, використовувати стевію, аспартам, ацесульфам калію, сахарин або цикламат. Терапевт Любов Давидова

При використанні матеріалів сайту, зворотнє посилання, обов'язкова! Варіанти посилань зліва сайту.

Рекламний блок


Лікування схожих захворювань
  • Дієта при мігрені. - все про лікування
  • Атеросклероз. Народне лікування - все про лікування
  • Підняти гемоглобін народними засобами. Анемія - все про лікування
  • Очищення крові народними засобами. - все про лікування
  • складні Вуглеводи і легені - все про лікування
  • Втома і перевтома, як з цим боротися - (сайт лікування)
  • Що можна їсти при цукровому діабеті 2 типу
  • Продукти знижують цукор в крові
  • Дієта при діабеті та ожирінні

  • Додати коментар
    Ваше Ім'я:


    Введіть код: