загрузка...

Пекінська капуста. Чим корисна? - все про лікування

Рекламний блок

капуста пекинская

Вже кілька років поспіль магазинні і ринкові полиці можуть похвалитися наявністю у своєму асортименті так званої пекінської капусти або петсай, або як її ще називають у народі, пекінкі.

Справді, ще зовсім недавно подібний вид капусти можна було вважати дорогим делікатесом, привезеним з Китаю, Кореї або Японії. Сьогодні ж обивателі мають доступ до цього цінного овочевого продукту, тому аграрії-технологи придумали методику вирощування цього овочу у себе на батьківщині, значно знижуючи його собівартість.

Так чим же корисна пекінська капуста?

1. Як стверджують дієтологи, пекінську капусту можна назвати унікальним поєднанням свіжого літнього салату і капусти. Дійсно, за зовнішнім виглядом вона нагадує салатний качан, а за смаком і корисними характеристиками відрізняється змістом того ж комплексу вітамінів і мінеральних речовин, що і у звичній білокачанній капусті, тільки в подвійному розмірі.

2. Петсай вкрай багата на комплекс вітамінів групи В (відповідають за стан і стабільну роботу нервових клітин), а також важливих для людського організму вітамінів-побратимів:

• А або бета-каротин, який сприяє не тільки хорошого зору, але і загоєнню ран);
• З (за кількістю може асоціюватися з чотирма лимонами і як наслідок сприяє зміцненню захисних функцій організму);
• РР (він відомий під назвою нікотинова кислота і як необхідний фермент при вуглеводному і білковому обміні, підтримки нормальної роботи головного мозку, і виступає як судинорозширювального натурального засобу, що знижує кров'яний тиск);
• Е (як «жирний» вітамін підтримує цілісність клітинної оболонки і зберігає еластичність судин);
• Р (має безліч назв, найпоширенішим серед яких є рутин і біофлавоноїд; завдяки йому всмоктується вітамін С, зміцнюють капіляри, нормалізується робота щитовидної залози, знижується рівень накопичення рідини при хворобах головного мозку і ЛОР-захворюваннях, що цей вітамін також є основним засобом у боротьбі з різноманітними алергічними реакціями);
• До (бере участь в процесі згортання крові);
• U (грає головну роль при загоєнні запальних процесів органів травної системи).

3. Пекінська капуста не поступається деяким видам інших овочів в плані змісту білка (наприклад, у білокачанній капусті його в два рази менше, ніж у пекинке) і амінокислот (всього їх нарахували в звичайному аркуші близько 16 видів, серед яких найбільш цінною і важливою є амінокислота лізин, сприяє розчиненню в організмі чужорідних білків).

4. Поєднання різноманітних цукрів (в тому числі, глюкози і фруктози) з органічними кислотами допускає вживання пекінської капусти діабетиками.

При використанні матеріалів сайту, зворотнє посилання, обов'язкова! Варіанти посилань зліва сайту.

Рекламний блок


Лікування схожих захворювань
  • Вітаміни для краси шкіри, волосся, нігтів - все про лікування
  • Капуста - все про лікування
  • Користь брокколі - все про лікування
  • Продукти, що підвищують імунітет дитини - все про лікування
  • Корисні властивості звіробою - (сайт лікування)
  • ТОП 5 вітамінних страв лютого
  • Чим корисні оранжеві овочі та фрукти
  • 10 найкорисніших осінніх продуктів
  • найкорисніші овочі

  • Додати коментар
    Ваше Ім'я:


    Введіть код: