загрузка...

харчова Алергія - все про лікування

Рекламний блок
Харчова алергія - сильна ауиоимунная алергічна реакція на який-небудь з компонентів продуктів харчування, приготованих страв чи напоїв. Найчастіше харчова алергія проявляється у дітей (так званий харчовий діатез), але до 5 років вона зазвичай проходить. Харчова алергія у дорослих зустрічається дуже рідко і зазвичай проявляється одночасно з полінозом. Захворювання може передаватися у спадок.
Причини харчової алергії:
Причиною харчової алергії є непереносимість будь-якого харчового продукту:
  • яйця, молоко, зернові, арахіс, соя - викликають більшість алергічних реакцій у дітей;
  • арахіс, лісові горіхи, морепродукти, м'ясо птиці - викликають алергічні реакції у підлітків і дорослих.

  • Симптоми харчової алергії:
  • нежить;
  • утруднене дихання, задуха;
  • нудота, блювання;
  • висипання на шкірі, що супроводжуються сильним свербежем;
  • болі в шлунку;
  • сльозотеча;
  • свербіж, почервоніння очей;
  • ангіоневротичний набряк;
  • діарея;
  • знижений артеріальний тиск.

  • Діагностика харчової алергії:
    Щоб визначити алерген і як лікувати харчову алергію, лікар-алерголог проводить ряд досліджень:
  • загальний аналіз крові;
  • біохімічний аналіз крові;
  • шкірні алергічні проби;
  • провокаційні тести.

  • Для додаткової діагностики харчової алергії також призначаються:
  • аналіз калу;
  • ультразвукове дослідження органів черевної порожнини;
  • ендоскопічні дослідження.

  • Лікування харчової алергії:
    Насамперед необхідно виключити з харчування продукти, що викликають алергічну реакцію і страви, що містять у своєму складі можливі алергени.
    Для лікування харчової алергії призначаються:
  • антигістамінні препарати;
  • імунотерапія.

  • В деяких випадках можуть знадобитися ін'єкції адреналіну.
    Дієта при харчовій алергії:
    Пацієнтам слід дотримуватися дієти при харчовій алергії. Слід обмежити споживання:
  • цукру;
  • меду;
  • цукерок;
  • кондитерських виробів.

  • З раціону повністю виключаються:
  • здобні вироби;
  • продукти з додаванням харчових барвників та харчових добавок;
  • соління, копчення, маринади;
  • печінка, нирки, мізки;
  • консерви;
  • какао, шоколад;
  • спиртні напої.

  • Небезпека харчової алергії:
    Харчова алергія в запущеній формі може спричинити за собою серйозні ускладнення:
  • втрата свідомості;
  • кропив'янка;
  • атопічний дерматит;
  • анафілактичний шок.

  • Якщо пацієнт хворий на астму, існує високий ризик летального результату при набряку верхніх дихальних шляхів.
    Групу ризику складають:
  • люди зі спадковою схильністю;
  • люди, які страждають на астму;
  • люди з атопічним дерматитом;
  • працівники харчових професій.

  • Профілактика харчової алергії:
    Для профілактики захворювання пацієнтам рекомендується:
  • повністю виключити з раціону алергени;
  • дотримуватися гіпоалергенної дієти;
  • в кафе і ресторанах уточнювати, з чого зроблені страви.
  • Рекламний блок


    Лікування схожих захворювань
  • Алергія - все про лікування
  • лікарська Алергія - все про лікування
  • Можна побороти дитячу алергію за три роки!
  • Алергія на продукти, харчова алергія
  • Алергія на очах, як проявляється? Як лікувати?
  • Харчова алергія - симптоми, лікування
  • Алергія на яйця, симптоми і лікування
  • Харчова алергія у дітей, симптоми і лікування
  • Алергічні реакціїлікування і профілактика

  • Додати коментар
    Ваше Ім'я:


    Введіть код: