загрузка...

Дієта № 2 по Певзнеру - допомога в лікуванні

Рекламний блок
Диета № 2 по Певзнеру

Дієта № 2 по Певзнеру забезпечує повноцінне харчування людям з порушеною секреторної і рухової функції шлунково-кишкового тракту. Це фізіологічно повноцінна дієта з виключенням труднопереваримых продуктів і страв.

Показання: хронічний гастрит із секреторною недостатністю поза фазою загострення; гострі гастрити в період одужання; хронічні ентерити та коліти після загострення; порушення функції жувального апарату; в період видужування після гострих інфекцій та операцій.
Загальна характеристика: фізіологічно повноцінна дієта з помірним механічним і термічним щадіння і помірною стимуляцією травних органів.
Хімічний склад і енергетична цінність: білки – 90-100 г (60% тварини), жири – 90-100 г (25% рослинні), углаводы – 400-420 г, енергоцінність – 2800-3000 ккал.
Рекомендовані продукти і страви: хліб пшеничний, здобні булочні вироби, сухарі, печиво, сухий бісквіт, супи на неміцному знежиреному м'ясному або рибному бульйоні, на відварах з овочів, картопляні, з протертими крупами, мелконарубленными або протертими овочами, вермішеллю, фрикадельками; нежирні сорти м'яса телятина, кролик, курка, індичка відварні, тушковані, парові, запечені, смажені без панірування; язик відварений, м'ясо заливне, холодець яловичий, паштет з м'яса і печінки, пісна шинка, ковбаси (докторська і дієтична, сосиски молочні); молоко, вершки, кисломолочні напої, свіжий сир, сир, сметана; яйця всмятку; масло вершкове, топлене, рослинне рафінована; протерті або розварені каші (крім пшоняної і перлової); морква, буряк, кабачки, капуста, гарбуз – відварні, запечені, тушковані. картопля в обмеженій кількості у вигляді пюре, зраз, злегка обсмажених котлет; м'які зрілі фрукти і ягоди, мандарини, апельсини; фруктові компоти, киселі, желе, муси з протертих ягід і фруктів, яблука печені; цукор, мед, варення, пастила, зефір, мармелад; чай, кава, какао на воді з молоком, відвар шипшини; соки фруктові, ягідні, овочеві, квашеної капусти.
Виключаються продукти і страви: житній хліб, вироби з свіжого здобного та листкового тіста, оладки, млинці; супи молочні, гороховий, квасолевий, сочевичний, окрошка; консерви, копченості; яйця, зварені круто; незбиране молоко і вершки, морозиво шоколадні та кремові вироби; багаті грубою рослинною клітковиною або ефірними маслами овочі (огірки, ріпа, редис, редька, перець та ін); тверді фрукти, ягоди з грубими зернами (червона смородина, малина, агрус, інжир, фініки, халва; жирні і гострі соуси, перець, гірчиця, хрін; газовані напої, виноградний сік.
Режим харчування: дробовий прийом їжі 4-5 разів на день у теплому вигляді (40-50°С).

Примірне одноденне меню дієти № 2

Сніданок: печене яблуко (150 г), каша вівсяна молочна протерта (200 г), чай (180 г).
Обід: овочевий бульйон з яєчними пластівцями (500 г), котлети м'ясні, смажені без панірування (90 г), морквяне пюре (200 г), желе фруктове (125 г).
Полудень: чай (180 г), сухарики (з денної норми хліба).
Вечеря: биточки рибні смажені парові (130 г), картопляне пюре (200 г), каша гречана молочна протерта (200 г), какао (180 г).
На весь день: хліб пшеничний (400 г), цукор (25 г), масло вершкове (25 г).

Дивіться також:

Дієтичне харчування по М. І. Певзнером: Дієта № 0

Дієта № 1 за Певзнером (стіл № 1)

Рекламний блок


Лікування схожих захворювань
  • Дієта № 7 по Певзнеру (стіл № 7) - допомога в лікуванні
  • Дієта № 3 за Певзнером (стіл № 3) - допомога в лікуванні
  • Дієта № 13 за Певзнером (стіл № 13) - допомога в лікуванні
  • Дієтичне харчування при гастриті - (сайт лікування)
  • Дієта при гастриті і панкреатиті - (сайт лікування)
  • Дієта при виразковій хворобі
  • Дієта при каменях у жовчному міхурі
  • Дієта при хронічному гастриті
  • Харчування при захворюваннях кишечника

  • Додати коментар
    Ваше Ім'я:


    Введіть код: