загрузка...

Груша. Чим корисна? - все про лікування

Рекламний блок

груша

Користь груші:

Плоди груші містять кислоти, цукру, клітковину, дубильні речовини, золу, азотисті речовини, велику кількість вітамінів A, C, B1. У насінні груші від 12 до 21% олії. Груша поступається яблуні за загальним вмістом цукрів, вона здається солодше, т. к. кислот в ній менше. До складу плодів входять фітонциди та цінні пектинові речовини.

Застосування груші:

Плоди культурних і диких сортів груш використовують у сирому, консервованому і сушеному вигляді.Застосовують у кулінарії, косметології. В косметології використовують кашку з зрілих плодів груші, краще дикі лежалі груші - в них більше вітамінів, біологічно активних органічних речовин.
Застосування груші в науковій медицині
Вівсяний відвар з сушеними грушами та грушевий кисіль призначають при захворюваннях органів травлення, при дитячих проносах, Для приготування відвару беруть 1/2 ст сухих груш і 2 ст. л. вівсяної крупи. Відварюють у 2 ст. води, приймають по 1/2 склянки натще. Або: 1 ст. сухого подрібненого груш відварити в 0,5 л води, настоювати 4 год, процідити. Приймати 3 рази в день перед їжею.

Застосування груші в народній медицині.

Відвар сушених груш у народній медицині призначають при лихоманці, простудних захворюваннях, проносі, кашлі. Від кількості в них дубильних речовин залежить закріплює властивість груші. Груша може і проносити (залежно від сорту). Найбільше дубильних речовин міститься у плодах груші дикої. У свіжому вигляді груші регулюють травлення, добре засвоюються організмом людини.

Відвар із сушених груш має знеболюючу, антисептичну і сечогінну дію, чудово втамовує спрагу, Призначають відвар при проносах, а печені плоди й варення - при задусі, сильному кашлі. Сік і відвари ефективні при сечокам'яній хворобі як сечогінний. Його рекомендують включати в дієтичне харчування, наприклад, при діабеті. Густий відвар плодів призначають у вигляді примочок при головному болю.
Груша є цінним поживним продуктом. У ній міститься велика кількість мікроелементів, флавоноїди, катехіни, вітамін С, каротиноїди. Груші широко використовують у дієтичному харчуванні хворих на цукровий діабет, а також як профілактичний і лікувальний засіб для зміцнення капілярів. Плоди відмінно регулюють травлення, вони корисні при ожирінні.
Діабетикам добре пити відвар з сухих подрібнених груш.
Стакан плодів відварити 10-15 хвилин в 0,5 л води, настоювати 4 години, процідити. Пити по півсклянки 4 рази на день.
Цей напій також добре втамовує спрагу при гарячкових станах, володіє знеболюючою і антисептичною дією.

Груші підвищать гемоглобін і позбавлять від бронхіту

Якщо потрібно підняти гемоглобін, спробуйте щодня їсти груші з медом. Треба взяти дві великі стиглі груші, очистити їх від шкірки. М'якоть груші розім'яти в мисці змішати з 2 год л. меду.
Бронхіт теж можна лікувати грушею. Видавити сік з груш, додати в нього 1 дес. л. сиропу шипшини. Пити по півсклянки 3 рази на день. Рецепти ці хороші тим, що вони абсолютно безпечні.

При використанні матеріалів сайту, зворотнє посилання, обов'язкова! Варіанти посилань зліва сайту.

Рекламний блок


Лікування схожих захворювань
  • Ожина. Чим корисна? - все про лікування
  • Ниркові чаї (рецепти народної медицини) - все про лікування
  • Кизил - корисні властивості кизилу - допомога в лікуванні
  • Народні засоби від простатиту - (сайт лікування)
  • Ефективний засіб від простатиту - (сайт лікування)
  • Корисні властивості груші - (сайт лікування)
  • Узвар на Різдвоваріанти приготування
  • Кизил - опис, корисні властивості, застосування
  • Можна груші мамі, що годує?

  • Додати коментар
    Ваше Ім'я:


    Введіть код: