загрузка...

Харчування при захворюванні шлунка - все про лікування

Рекламний блок

желудок питание

При різних проблемах з ШЛУНКОВО потрібно використовувати продукти, які не мають подразнюючої дії на секрецію шлунка. До них відносяться: слизові круп'яні супи і протерті рідкі і напіврідкі молочні каші протерті овочеві супи, протерті варені або рубані м'ясо і риба, пюре з картоплі, моркви, кабачків, цвітної капусти та інших овочів, некруто зварені яйця, парові омлети, збиті білки, незбиране молоко і вершки, свіжий некислий протертий сир, мінеральна вода без вуглекислоти, неміцний чай з молоком, свіже вершкове і рослинне масло. Допускаються солодкі ягоди (суниця, малина, полуниця), м'які солодкі фрукти. Вся їжа повинна бути теплою, кількість солі обмежена.

Загальні особливості харчування при захворюваннях шлунка

У дієті людей з будь-якими захворюваннями шлунка обов'язково враховують вплив їжі та особливостей її приготування на секреторну і рухову функції травної системи. Є продукти і страви, до яких потрібно ставитися з обережністю, адже вони сильно збуджують секрецію шлунка. До них відносяться: наваристі м'ясні, рибні, грибні та овочеві бульйони, всі смажені страви, тушковані у власному соку м'ясо і риба, всі соуси, всі солоні, копчені, мариновані, квашені продукти, всі консерви, зварені круто яйця (особливо жовток), житній хліб, вся здоба, кислі і недоспелые фрукти і ягоди, пряні овочі, приправи, прянощі, кисломолочні продукти, сироватка, знежирене молоко, несвіжі і перегріті жири, кави (особливо чорний), всі напої з вуглекислотою (квас, газована вода та інші), алкоголь. Які б хвороби ШКТ вас не переслідували, з цими продуктами будьте обережні.

Протертий суп для шлунка

Рис промити, зварити до повної готовності. Остудити, протерти через сито разом з відваром, додати вершкове масло. Варене м'ясо двічі пропустити через м'ясорубку, розбавити рисовим відваром, ввести в каструлю з супом. Поставити на вогонь, довести до кипіння.
У тепле молоко ввести яйце і рослинне масло, збити до однорідності. Суп посолити, додати яєчну масу, перемішати. При подачі в тарілку покласти шматочок вершкового масла.
На 2 л води: півсклянки рису, 0,5 л молока, 0,5 кг вареного м'яса, 1 яйце, 1 ст. ложка рослинного масла, 20 г вершкового масла, сіль.

При використанні матеріалів сайту, зворотнє посилання, обов'язкова! Варіанти посилань зліва сайту.

Рекламний блок


Лікування схожих захворювань
  • Дієта № 7 по Певзнеру (стіл № 7) - допомога в лікуванні
  • Дієта № 3 за Певзнером (стіл № 3) - допомога в лікуванні
  • Дієта № 13 за Певзнером (стіл № 13) - допомога в лікуванні
  • Дієта при загостренні гастриту - (сайт лікування)
  • Дієтичне харчування при гастриті - (сайт лікування)
  • Харчування при загостренні гастриту - (сайт лікування)
  • Дієта при гастриті і панкреатиті - (сайт лікування)
  • Дієта при виразковій хворобі
  • Дієта при виразці

  • Додати коментар
    Ваше Ім'я:


    Введіть код: