загрузка...

Профілактика харчових отруєнь - все про лікування

Рекламний блок

отравления профилактика

Гігієна на кухні - неодмінна умова профілактики харчових отруєнь. Готові страви не повинні стикатися з сирими продуктами - м'ясом, фаршем, рибою. Не можна використовувати одну і ту ж обробну дошку для різання хліба, овочів і вже тим більше сирого м'яса. На кожній кухні повинно бути кілька обробних дощок.
Господині при приготуванні їжі треба стежити за станом рук: рани, гнійники можуть стати джерелами інфекції при обробленні продуктів.
Влітку необхідно готувати рівно стільки їжі, скільки її можна з'їсти за один раз.
Перед їжею мийте руки з милом.
Ретельно мийте фрукти та овочі.
Ні в якому разі не вживайте запліснявілі продукти. Навіть якщо зелені плями з'явилися тільки на скоринці хліба, не можна її просто зрізати. Доведеться викинути весь батон. Це ж правило стосується домашніх заготовок: якщо зеленуватий з'явився пушок тільки на поверхні варення, не замислюючись викидайте всю банку в сміття. Справа в тому, що цвіль дуже отруйна. Вона виробляє величезну кількість небезпечних токсинів, які швидко поширюються по всьому продукту. Як показали дослідження, цвіль виробляє канцерогенні речовини, які не тільки викликають отруєння, але і провокують розвиток злоякісних пухлин.
Добре проваривайте м'ясо, птицю, рибу і гриби.

Правильно зберігайте приготовану їжу. Особливо слід проявляти обережність по відношенню до тих страв, які не потребують термічної обробки перед вживанням (салати, торти, готові пироги, покупної холодець тощо). Обов'язково переконайтеся в тому, що домашній холодильник працює в нормальному режимі -тобто в межах 2... 5 градусів.
Також необхідно дотримуватися правил зберігання молочних продуктів, консервів, ковбас, окостів, копченостей. Так, наприклад, всі молочні продукти потрібно обов'язково зберігати в холодильнику. Консерви можуть перебувати довго при кімнатній температурі, але їх не можна тримати поруч з нагрівальними приладами, гарячими батареями і т. п. Розкриті консервовані продукти потрібно обов'язково зберігати в холодильнику, і не довше періоду, зазначеного на упаковці. М'ясні, рибні та овочеві консерви слід відразу ж перекласти з жерстяних банок в скляний або емальований посуд.
Заморожені продукти, перед тим як готувати, треба розморозити, інакше є ризик, що всередині продукт залишиться недожаренним або недовареним, а це загрожує не тільки отруєнням, але і гельмінтозом (зараження глистами).Щоб уникнути появи неприємностей у травному тракті треба стежити за тим, щоб на кухні не було мух - основних «постачальників» кишкових інфекцій.
Якщо є сумнів в якості їжі, то треба забути слова «шкода викидати». Адже в разі захворювання доведеться «викидати» вже гроші на ліки.
При домашньому консервуванні слід суворо дотримуватися встановлені правила. Рекомендується солити або маринувати гриби і овочі з додаванням достатньої кількості солі і кислот при обов'язковій термічній обробці.

При використанні матеріалів сайту, зворотнє посилання, обов'язкова! Варіанти посилань зліва сайту.

Рекламний блок


Лікування схожих захворювань
  • Що можна їсти при панкреатиті - (сайт лікування)
  • Харчування при хронічному панкреатиті - (сайт лікування)
  • Що можна їсти при захворюваннях печінки?
  • Дієта при каменях у жовчному міхурі
  • Харчування при захворюваннях сечовивідних шляхів
  • Пароварканавіщо вона потрібна на кухні?
  • Лікувальне харчування при холециститі
  • Дієта при гастродуоденіті
  • Дієта після видалення жовчного міхура

  • Додати коментар
    Ваше Ім'я:


    Введіть код: