загрузка...

Дієта № 3 за Певзнером (стіл № 3) - допомога в лікуванні

Рекламний блок
Диета № 3 по Певзнеру

Дієта № 3 по Певзнеру основною своєю метою має спорожнення кишечника при запорах і спрямована головним чином на посилення кишкової перистальтики, за допомогою включення в раціон механічних, фізичних і температурних подразників.

Показання: хронічні захворювання кишечника, що супроводжуються запорами при відсутності інших захворювань органів травлення.
Загальна характеристика: фізіологічно повноцінна дієта, що включає продукти, багаті грубою рослинною клітковиною і стимулюють перистальтику кишечника.
Хімічний склад і енергетична цінність: білки – 100-120 г (55 % тварини), жири – 100-120 г (30 – 40 % рослинні), вуглеводи – 400-450 г, енергетична цінність –2900–3600 ккал.
Рекомендовані продукти і страви: хліб житній, висівковий, докторський, пшеничний з борошна грубого помелу підсушений або вчорашньої випічки; переважно овочеві супи з бобових, борщ, окрошка, борщ, борщ, бажано в прохолодному вигляді; нежирні сорти м'яса, птиці, краще жилаві шматочки, страви з субпродуктів, холодець; нежирна риба різного приготування; одноденні молочнокислі напої, сметана, вершки, сир, сир; крупи гречана, пшоняна, ячна, перлова у вигляді розсипчастих каш; будь-які овочі, особливо буряк, морква, томати, капуста, огірки, кабачки, гарбуз, морська капуста в різних видах; сирі свіжі солодкі фрукти і ягоди у великій кількості, варення, мед, мармелад, розмочені сухофрукти (чорнослив, урюк, інжир); відвар шипшини і пшеничних висівок, овочеві і фруктові соки (особливо буряковий, морквяний, абрикосовий).
Виключаються продукти і страви: жирні сорти м'яса, птиці та риби; хліб з борошна вищого сорту, здобні булочні вироби; копченості, консерви, гострі і жирні соуси, тварини і кулінарні жири; слизові супи, кисіль, макаронні вироби, рисова та манна крупа, геркулес, саго; редис, редька, часник, цибулю, гриби, хрін, гірчиця, перець; чорниця, айва, черемшина, гранат, малина, брусниця, груші; шоколад, вироби з крему; міцний чай, какао.
Режим харчування: дрібний - прийом їжі 6 разів на день.

Примірне одноденне меню дієти № 3

1-й сніданок: салат зі свіжої капусти та моркви зі сметаною (150 г), каша пшоняна молочна (280 г), кава з молоком (180г).
2-й сніданок: яблука свіжі (100 г).
Обід: суп із збірних овочів на рослинному маслі (400 г), м'ясо відварне (55 г), буряк тушкований (180 г), желе фруктове (125 г).
Полуденок: розмочений чорнослив (50 г).
Вечеря: голубці овочеві з рослинним маслом (200 г), крупник з гречаної крупи з сиром (200 г), неміцний чай (180 г).На ніч: кефір (180 г).
На весь день: хліб житній (150 г), хліб пшеничний отрубный (200 г), масло вершкове (10 г), цукор (40 г).

Рекламний блок


Лікування схожих захворювань
  • Дієта № 13 за Певзнером (стіл № 13) - допомога в лікуванні
  • Меню на тиждень при ожирінні - (сайт лікування)
  • Дієтичне харчування при гастриті - (сайт лікування)
  • Дієта при гастриті і панкреатиті - (сайт лікування)
  • Дієта при запорах у дорослих
  • Харчування при захворюваннях сечовивідних шляхів
  • Харчування при захворюваннях кишечника
  • Меню при ожирінні 2 ступеня
  • Меню на тиждень при ожирінні

  • Додати коментар
    Ваше Ім'я:


    Введіть код: