загрузка...

складні Вуглеводи і легені - все про лікування

Рекламний блок

углеводы

За ступенем засвоюваності вуглеводи можна розділити на складні (хороші) вуглеводи і легкі (погані) вуглеводи.

Легкі вуглеводи

Легкі вуглеводи швидко перетворюються в глюкозу, тим самим підвищуючи рівень цукру в крові, що тягне за собою різкий викид інсуліну підшлунковою залозою. Через 30 хв. різко знижується рівень цукру в крові. Пояснюється все просто: у відповідь на підвищення концентрації глюкози підшлункова залоза починає виробляти багато інсуліну, який стрімко проводиться в клітки,і в першу чергу ті, які добре забезпечуються кров'ю. Тому не всі клітини організму встигають отримати належну кількість глюкози, хоча підшлункова залоза працює на знос.
До легких (поганим) вуглеводів ставляться білий цукор і всі продукти з рафінованої сировини: здобна випічка, хліб з борошна вищого сорту, очищені крупи і т. д.

Складні вуглеводи

Складні (хороші) вуглеводи — це пектин і клітковина, які забезпечують тривале, повільне всмоктування і невелике підвищення цукру в крові, не напружуючи інсуліновий апарат підшлункової залози.
Хороші вуглеводи містяться в цілісних крупах, житньому хлібі, неочищеному буром рисі, бобових, фруктах (сушених і свіжих). Щоб ще більше
сповільнити процес надходження глюкози з травного тракту в кров, в раціон обов'язково потрібно включати зелень і овочі.
Цікаві перетворення з вуглеводами відбуваються в картоплі. В вареної та печеної картоплі в мундирі вуглеводи — хороші. Але в смажене в олії картоплі їх якість погіршується, а в чіпсах вони взагалі стають небезпечними.
Ще один важливий аспект профілактики цукрового діабету 2-го типу — подолання мінерального голоду. Для цього необхідно вживати їжу, багату хромом, магнієм і цинком. Дефіцит мінеральних речовин часто стає пусковим механізмом розвитку цукрового діабету 2-го типу.
Основні джерела хрому — всі бобові (особливо сочевиця), картоплю, буряк, овес, гречка, перловка, кукурудзяна крупа, редька і персики, редис, всі види горіхів, всі морепродукти, риба (особливо тунець), гриби, пивні дріжджі, сир, насіння кунжуту і льону. Якщо щодня вживати по 50— 100 г перерахованих продуктів, то вашому організму хрому буде достатньо.
Найбільш багаті джерела магнію — цільні зерна, пророщена пшениця, соя, горіхи (волоські, мигдаль, фундук), всі бобові, кавуни, гречка, какао. Магнію багато овочевої зелені, особливо листовому салаті, шпинаті і петрушці.
Цинк міститься в борошні грубого помелу, пророщених зернах пшениці , квасолі, горосі, горіхах, насінні(особливо гарбузових), морепродукти, сир, часник, насіння льону та кунжуту, м'ясі. До речі, 50-100 г будь-якого з цих продуктів забезпечать добову потребу організму в цинку.

При використанні матеріалів сайту, зворотнє посилання, обов'язкова! Варіанти посилань зліва сайту.

Рекламний блок


Лікування схожих захворювань
  • Вуглеводи - вуглеводний обмін - допомога в лікуванні
  • Недолік хрому в організмісимптоми, лікування, профілактика
  • Продукти, що містять вуглеводи
  • Глюкоза - основне паливо організму
  • Знижений цукор в крові, причини, лікування
  • Причини підвищення цукру в крові
  • Продукти знижують цукор в крові
  • Норма цукру в крові у жінок
  • Норма цукру в крові при вагітності

  • Додати коментар
    Ваше Ім'я:


    Введіть код: