загрузка...

Проти раку - все про лікування

Рекламний блок

против рака

Їжа проти раку

Рецепти з продуктів харчування і деяких трав, які підтримають онкологічного хворого. Ці рецепти підходять при будь-якій локалізації пухлини. Вони універсальні.
• Морква — 600 р. Віджати сік. Приймати з інтервалом у 2 години протягом доби 2 місяці.
Морквяний сік - дуже цінний продукт харчування навіть для здорових, і це одне з перших засобів при будь-якому тяжкому захворюванні.
• Настоянку часнику пити по 20 крапель 3 рази на день перед їжею з молоком.
• Вичавіть сік з 200 г молодого часнику і залийте 200 мл медичного спирту. Закрийте банку з складом і поставте в прохолодне місце на 10 днів.
Часник служить ліками при багатьох хворобах. Онкологія не є винятком, вже дуже багатий він за своїм складом. Це один з найцінніших продуктів, який повинен обов'язково входити в раціон онкологічного хворого. Він надає антисклеротичну, протимікробну та протигрибкову дію, що важливо при хіміотерапії онкологічних хворих.При пухлинах цінно високий вміст в часнику вітаміну С, селену, цинку, біофлавоноїдів — все це елементи антиоксидантної системи часнику.
Але слід пам'ятати, що настоянку часнику не можна вживати при гастриті з підвищеною кислотністю, виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки, панкреатиті та епілепсії.
• Червоний виноград (разом з кісточками) потроху їсти регулярно, але ще рекомендується випивати 1 склянку натурального червоного вина в тиждень.
Червоний виноград підходить всім онкологічним хворим, тому що біофлавоноїди винограду є сильним антиоксидантом.
• Проростки пшениці. Пророщують насіння пшениці близько тижня. Проростки довжиною 10-12 см вживають в їжу разом з корінням.
Трава пшениці надає протипухлинну дію, сприяє виведенню токсинів і важких металів.
Особливо корисно використовувати проростки пшениці людям, страждаючим передраковими захворюваннями, такими як поліпи товстої кишки або хронічний атрофічний гастрит.
• Приготувати суміш з трав: жостір — 2 ст. ложки, ромашка — 1 ст. ложка. 1 ст. ложку суміші залити 200 мл окропу. Тримати на водяній бані 5 хвилин. Настоювати 40 хвилин, пити на ніч щодня відразу після приготування.

Фрукти проти раку

Онкологічні хворі потребують підвищеному харчуванні вітамінами і мінеральними речовинами, але під час очищення від токсинів після хіміотерапії більшість фруктів можна вживати лише в невеликих кількостях, головним чином у вигляді соків.
>
Найсильнішим антитоксичною дією володіють соки кислих і в'яжучих фруктів: апельсина, лимона, грейпфрута, журавлини, гранату, чорниці. Такі соки стимулюють виділення жовчі і сприяють очищенню клітин печінки, що вкрай важливо при лікуванні будь-якого виду пухлини.
Так, при щоденному прийомі соку двох лимонів і одного апельсина відбувається зняття блокади печінки продуктами обміну пухлини, ефективно виводяться токсини. До того ж ці цитрусові багаті вітаміном С, який має антистресовою дією. Солодкі фрукти (особливо банани, хурму, дині) та їх соки слід обмежити.
>
По переносимості рекомендують і цільні фрукти, але при цьому бажано очищати їх від шкірки і подрібнити перед вживанням, що робить фрукти більш нормальними. Цінність свіжих фруктів в тому, що вони постачають клітковину, пектини, які дуже важливі в раціоні хворих на онкологію.
Харчові волокна адсорбують в кишечнику метаболіти, азотисті шлаки та інші канцерогени, що негативно впливають на кишкову стінку. Тому харчові волокна і слизу повинні бути необхідним компонентом дієти при пухлинах, особливо шлунково-кишкового тракту.
Проте недостатньо просто зв'язати канцерогени, важливо їх вчасно виводити. Активізація перистальтики ШЛУНКОВО — ще один аспект протипухлинного харчування. В більшості своїй, їжа, багата рослинними волокнами і баластними речовинами, що забезпечує цей процес.
Груші мають антитоксичну, ранозагоювальну і протипухлинною дією, однак найбільш сильний цілющу дію притаманне диким сортам. Так як дикі груші володіють в'яжучим смаком, їх краще вживати з медом і прянощами.
> Особливо часто ранозагоювальний і протипухлинну властивість груш використовується при пухлини молочної залози, коли груші (краще дикі) застосовують як усередину, так і зовнішньо у вигляді компресу.

Соки овочів проти раку

При раку приймайте сік з декількох овочів, звичайно, свіжовіджатий. Можна використовувати 3 варіанти:
1. Морква, буряк, огірок у співвідношенні 3:1:1. Віджати сік. Приймати з інтервалом 2 години 0,5 л на добу протягом 2 тижнів.
2. Морква, селера, петрушка в співвідношенні 5:3:1. Віджати сік. Приймати з інтервалом 2 години 0,5 л на добу протягом 2 тижнів.
3. Морква, шпинат, крес-салат у співвідношенні 5:2:1. Віджати сік. Приймати з інтервалом 2 години 0,5 л на добу протягом 2 місяців.

Соки нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту і є джерелом вітамінів і речовин, що мають антиканцерогенну дію. Вони легко засвоюються, сприяють поліпшенню апетиту. Для ослаблених хворих це необхідний елемент живлення.
>
Соки таких рослин, як морква, шпинат і зелень крес-салату, — дуже сильні стимулятори всіх біологічних функцій організму. В першу чергу вони поставляють в організм хороший комплекс мікроелементів, антиоксидантів (в онкологічних хворих дуже активно йдуть процеси утворення таких небезпечних активних і ушкоджувальних всі тканини вільних радикалів), зокрема каротин (з моркви), вітамін С (шпинат) і хлорофіл (крес-салат). При цьому у шпинату вітаміни А і С відрізняються стійкістю до теплової обробки.
Крім того, всі ці рослини виводять шлаки з організму, що особливо актуально при раку печінки, адже це орган дезінтоксикації, а функція його при такому захворюванні сильно послаблюється. Токсини накопичуються в організмі і внаслідок розвитку самої пухлини, і з причини зниження здатності печінки виконувати свою функцію. Шпинат ще багатий залізом і підвищує гемоглобін. Крім того, свіжовіджаті соки завжди додають енергії і життєвих сил.
>
Максимальний лікувальний ефект спостерігається при вживанні онкологічними хворими морквяного й бурякового соків.
Буряковий сік здавна застосовується для лікування багатьох захворювань, зокрема артеріальної гіпертензії, порушень роботи кишечника, а також як заспокійливий засіб. Сирої буряковий сік поліпшує склад крові, стимулює роботу кишечника, шлунка та печінки, а також є загальнозміцнюючим засобом. У буряковому соку міститься величезна кількість біологічно активних речовин, які виконують різноманітні функції в організмі. Найбільш важливими з них є антоціани, що руйнують пухлинні клітини, бетаїн, регулює жировий обмін, солі магнію, сприяють нормалізації артеріального тиску і здатності згортання крові, солі кальцію і цинку, які беруть участь у синтезі інсуліну. Крім того, в буряковому соку у великій кількості містяться клітковина і органічні кислоти, що поліпшують роботу кишечника.
>
При відсутності алергічних реакцій рекомендується випивати 200-500 мл бурякового соку на день (4-5 раз на добу), причому першу порцію бажано приймати натщесерце. Буряковий сік можна періодично замінювати салатами з тертої сирої буряків. Така бурякова добавка, на думку відомого німецького лікаря А. Ференца, є дуже цінним доповненням до основного лікування пухлини.
Ференц відзначав, що через 2-4 тижні вживання салатів з тертої сирої буряків і бурякового соку практично у всіх хворих, які перебували під його наглядом, поліпшувалися загальний стан, склад крові, збільшувався вагу. Крім того, Ференц описав 28 випадків зцілення від раку шлунка, прямої кишки та сечового міхура при дотриманні такої дієти.
Слід особливо відзначити, що вживання термічно обробленої буряків і соку з неї практично не чинить протипухлинної дії.
Морквяний сік, так само як і буряковий, має виражений лікувальний ефект при онкологічних захворюваннях. Морква містить величезну кількість мікроелементів (фосфор, залізо, сірку, магній, кремній, алюміній, марганець, молібден, літій), вітамінів (В1, В2, В6, РР, Е, К) та ферментів. Морква є основним джерелом провітаміну А (каротину) для людини. Цінно для онкохворих також властивість моркви піднімати гемоглобін.
>
Морквяний сік в більшості випадків рекомендується пити по 1/2 склянки натще, причому найбільший лікувальний ефект досягається при поєднанні морквяного соку з соком буряка, шпинату або капусти. Деякі лікарі рекомендують також використовувати моркву і морквяний сік місцево при пухлинах шкіри.
Капуста і капустяний сік дуже корисні при супутніх захворюваннях шлунка і дванадцятипалої кишки. Рекомендується з'їдати близько 100 г свіжої капусти в день у вигляді салату з додаванням буряків і моркви.
Петрушка і селера — прекрасні джерела хлорофілу, який виконує роль антиоксиданту, поліпшує склад крові. Крім хлорофілу ці рослини містять вітамін С, флавоноїди, ефірні олії — всі ці речовини теж активно протистоять перекисному окисленню. І звичайно ж, ці овочеві культури, як і огірок, поставляють в організм хворого необхідні мікроелементи, зменшують набряки, полегшують роботу нирок по виведенню шкідливих речовин з організму.
Спеціальний випуск журналу "Народний лікар" №132 Онкологія: допомога натуропатії, 2015р

При використанні матеріалів сайту, зворотнє посилання, обов'язкова! Варіанти посилань зліва сайту.

Рекламний блок


Лікування схожих захворювань
  • Дієта при запорах у дорослих
  • ТОП 5 вітамінних страв лютого
  • Корисні властивості шпинату
  • Чим корисні оранжеві овочі та фрукти
  • Як правильно пити овочеві соки
  • найкорисніші овочі
  • Користь і шкода моркви
  • Такий корисний буряк
  • Очищення кишечника буряком

  • Додати коментар
    Ваше Ім'я:


    Введіть код: