загрузка...

Продукти, що підвищують імунітет дитини - все про лікування

Рекламний блок

продукты для иммунитета ребенка

Важливі продукти для дитячого імунітету

Зелень

Зелень багата вітамінами і мінералами, містить живі ензими, що покращують травлення, і у великих кількостях потрібна, важлива і корисна. Але є особливо примітні трави, які обов'язково варто ввести в раціон дитини:
• черемша (з 2 років) - крім вітаміну С і каротину, фітонцидів і ефірних масел в ній міститься багато лізоциму, який посилює секрецію травних залоз і контролює рівень холестерину в організмі.
• шпинат (низкоаллергенный, з 8 міс.) — містить калій, фосфор та ін мінеральні елементи, білки, вуглеводи, жири, клітковину, необхідну для правильної роботи шлунково-кишкового тракту, каротин, вітаміни групи В і З і дуже багато заліза.

Овочі

Джерела вітамінів, мінералів та інших речовин, що зміцнюють імунітет. При виборі краще віддавати перевагу яскравим зеленим, червоним, жовтим і помаранчевим овочів.
Наприклад, морква і помідори багаті бета-каротином, підвищує вироблення природних клітин-кілерів, які знищують чужорідні мікроорганізми. Хрестоцвіті овочі, в тому числі брокколі і брюссельська капуста, містять велику кількість вітамінів і антиоксидантів, які допомагають поліпшити загальний стан здоров'я. Глутатіон, знайдений в цвітній капусті, також є потужним антиоксидантом, який служить відбиття багатьох хвороб.

Фрукти

Список гіпоалергенних і дуже корисних продуктів доповнить кавун — крім всіляких корисних речовин містить пектини і клітковина, які допомагають створити оптимальні умови для сприятливого розвитку мікрофлори кишечника. Але найцінніше — це органічне залізо, якого в кавуні дуже і дуже багато (на 1 кг м'якоті — 1 г заліза).
Ківі (з 1,5 років) — ще одна корисна ягода заморського походження, кожен плід якої містить добову порцію вітаміну С і дуже рідко стає причиною алергічних реакцій.
Грейпфрут. Високий вміст вітаміну С в них — допомога № 1 для боротьби із застудами та іншими захворюваннями, так як утворює відповідну реакцію організму і підвищує імунну систему.

Пісне м'ясо, птиця та риба

Пісне м'ясо, птиця і риба - цінний джерело незамінного білка, необхідного для будівництва всіх клітин нашого тіла. Містять багато цинку і Омега-3 жирних кислот. Їх достатня кількість сприяє швидкому розмноженню захисних кров'яних клітин. Недолік білка знижує активність імунної системи. Наприклад, низкоаллергенное м'ясо індички з дієтичним властивостям перевершує більшість сортів м'яса, а за своїм амінокислотним складом і змістом незамінних жирних кислот білки м'яса індички відносяться до дорогим, що, безумовно, важливо для споруджуваних клітин людського організму. Є у складі цього м'яса і амінокислоти, стимулюючі і відповідають за дитячий зростання. Великі запаси глутамінової кислоти теж відіграють свою роль і допомагають дитячому організму виводити продукти розпаду харчового білка і, насамперед, аміаку. А засвоюється м'ясо індички майже на 98%.

Горіхи

Містять багато білків, вітамін Е, жирні кислоти Омега-3, багаті антиоксидантами, ніж підтримують імунну систему. Мигдаль — в списку найбільш корисних, адже він багатий жирними невысыхающими маслами, мінеральними солями, вітамінами групи В, каротин і вітамін С, білками (до 20%) і дуже цінними ефірними маслами. При цьому є можна тільки солодкий мигдаль, тоді як ядра гіркого мигдалю небезпечні!

Ягоди

Найкориснішою ягодою можна сміливо назвати журавлину, яка, незважаючи на свій кислий смак, містить 24 мінеральних елемента і величезні запаси зміцнює капіляри вітаміну Р. Це рекорд! Завдяки своєму складу журавлина й продукти з додаванням у свіжому вигляді надають протимікробний ефект — бактерії, що викликають харчові отруєння, а також гнильні бактерії і кишкова паличка гинуть. Як же були праві наші батьки, коли відпоювали нас журавлинними морсами в сезон ГРВІ!
А ось шипшина в сухому вигляді збільшує свої корисні властивості в 3 рази! Його запас коморах великий: цукру, дубильні і пектинові речовини, натрій, калій, кальцій, магній, каротин, вітаміни групи В, Е, К, флавоноїди, вітамін С і залізо. В 100 г шипшини міститься 28 мг заліза, що перевершує обсяг змісту цього елемента в яловичій печінці, м'ясі, гречки та інших продуктах. А за вмістом вітаміну С шипшина обходить навіть чорну смородину! Особливо корисний у весняно-осінні періоди гіповітамінозу.

Зернові грубого помелу

Зернові грубого помелу багаті вітамінами, мікроелементами і клітковиною. Клітковина природним шляхом очищає кишечник, виводить токсини, і не дає розвиватися болючою мікрофлорі. Корисні різноманітні крупи, макарони з твердих сортів пшениці, зерновий хліб. Білого хліба, булочок, печива і сушок краще уникати. Абсолютний лідер за поживністю — каша з гречаної крупи. Вона зміцнює імунну систему, покращує кровообіг і сприяє зниженню рівня холестерину. Гречка — це «залізна каша», адже заліза в ній стільки ж, скільки в м'ясі або рибі. У гречаної каші ви не знайдете глютену, а тому вона одна з перших каш у низці прикормів, а ось клітковини в ній багато.

Кисломолочні продукти

Кисломолочні продукти - цінне джерело корисних бактерій і білка. Нормальні, здорові бактерії заселяють шлунково-кишковий тракт і знищують всіх шкідливих тамтешніх мешканців і допомагають виводити токсини з організму. Кисломолочні продукти сприяють поліпшенню моторики травної системи, що знімає з неї частину навантаження, що дозволяє швидше відновлюватися власної флорі, а значить, власний імунітет зміцнюється.

Мед

Мед має протизапальну, ранозагоювальну, антистресовим ефектом. Для стійкості проти вірусів часто рекомендують зробити такий засіб: лимон пропустити через м'ясорубку, додати 2-3 ч. л. меду, жменю горіхів, родзинок або кураги і приймати щодня по 1 ч. л. двічі на день. Обережно: може викликати сильну алергію!

Вода

Мова йде про чистої кип'яченої або очищеній воді, а не про «коктейлі» води з овочами, чайними заварками, кавою, цукром і т. д. Скільки ж пити? Рівно стільки, скільки потрібно організму! Тільки в цьому випадку організм отримує стільки рідини, скільки йому необхідно для підтримання водного балансу. Потреби в рідині регулюються фізіологічним об'ємом шлунка і відчуттям насичення. До речі, дуже важливо ранок починати з чистої води і пити її через 1 -1,5 години після прийому їжі. Батькам варто частіше пропонувати дитині поильничек з чистою водою, адже потреба малюка в питво в 3-4 рази більше з-за їх фізичної активності, ніж у дорослої людини. А в умовах спеки або сухого повітря потреба в питво у малюка може зрости ще більше, оскільки із-за більш тонкого шару шкіри рідина з дитячого організму не тільки витрачається, але і випаровується швидше, ніж у дорослих.
Нутриціолог Олеся Бывалькевич, джерело: Супермама, №2, 2014р

При використанні матеріалів сайту, зворотнє посилання, обов'язкова! Варіанти посилань зліва сайту.

Рекламний блок


Лікування схожих захворювань
  • ТОП 5 вітамінних страв лютого
  • Чим корисні оранжеві овочі та фрукти
  • Дієта при проблемах із зором
  • Супер-продукти ранньої весни
  • 10 найкорисніших осінніх продуктів
  • Зимовий раціон - обов'язкові продукти
  • найкорисніші овочі
  • Користь і шкода моркви
  • Продукти, що підвищують імунітетнайкращий захист від вірусів і простуд в хо ...

  • Додати коментар
    Ваше Ім'я:


    Введіть код: