загрузка...

Здорова їжаяка вона - сайт лікування)

Рекламний блок

Здоровая пища: какая онаОсновою доброго стану організму, а отже, довголіття вважається повноцінна, багата мікроелементами і вітамінами здорова їжа, яка підтримання в потрібному тонусі залоз внутрішньої секреції

Раціональне харчування — це здорова їжа в помірному обсязі

Харчування можна вважати раціональним при заповненні їм енергетичних витрат організму, забезпеченні потреби у різних елементах, харчових волокнах. А самому харчового раціону при цьому слід кількістю і набором продуктів відповідати ферментативним можливостям кишечника.

Вибираючи систему харчування, корисно дізнатися про плюси і мінуси вегетаріанства, адепти якого закликають повернутися до меню наших прапращури, нібито не брали в рот ні крихти м'ясного, що явна неправда. Давно доведено, що неандертальці, і австралопітеки були всеїдними.

Сучасні ж люди, всерйоз захоплені вегетаріанством, вважаючи, що саме це і є та сама здорова їжа, кілька помиляються. В організмі того, хто тривало харчується у відповідності з цією концепцією, досить швидко проявляється дефіцит заліза, кальцію, багатьох вітамінів і відбувається порушення обміну білків, що веде до хвороб. Це мінус. Плюс вегетаріанства у невживанні надмірної кількості тваринних білків, які прискорюють процес старіння, що засмічують і отруюють організм шлаками — продуктами обміну.

Напевно правильніше міркувати про пріоритетність раціону з великою кількістю рослинних волокон, вітамінів і мікроелементів, але з низьким (чим характеризується будь-яка здорова їжа) — кухонної смоли, цукру, насичених жирів і холестерину. Холестерин хоч і служить незамінним матеріалом для формування кожної клітини і синтезу гормонів, але часто буває причиною, що викликає атеросклероз, хвороби аорти та артерій, щорічно забирають мільйони життів. Складна і суперечлива роль холестерину в організмі.

«Антихолестериновая дієта»

Однак усе-таки слід вести мову про обмеження в їжі, багатої холестерином, і про перевагу їжі з достатньою кількістю речовин-антиоксидантів, що перешкоджають його окислення — «пусковому гачка» страшних захворювань. Тим, хто побоюється (за генетичним чи інших міркувань) цих хвороб, слід віддати перевагу продукти, які знижують холестерин, з високим рівнем вмісту вітамінів групи В, РР, Е, С, Р Наиполезнейшими у цьому контексті вважаються овочі, фрукти, свіжий горох, капуста, зелена квасоля, мигдаль, боби, ріпа, помідори, сир, печінка, пророщені зерна пшениці, яловичина.

У пошуку здорової їжі слід схилятися до низькокалорійної їжі, не допускати передчасного розвитку хвороб старості (раку, діабету, гіпертонії, інсульту, інфаркту) і значно продовжує людське життя.

Рекламний блок


Лікування схожих захворювань
  • Харчування при артрозі колінного суглоба - (сайт лікування)
  • найкорисніші овочі
  • Курячі яйця корисні чи шкідливі?
  • Дієта при підвищеному холестерині
  • Вся правда про вегетаріанство
  • Рівень холестерину в крові - норма, підвищення, пониження
  • Продукти для серця, список корисних продуктів для серця
  • Вегетаріанствоплюси і мінуси
  • Харчування при артрозі колінного суглоба

  • Додати коментар
    Ваше Ім'я:


    Введіть код: