загрузка...

Продукти, що підвищують гемоглобін у крові - (сайт лікування)

Рекламний блок

Продукты, повышающие гемоглобин в кровиОдна з головних причин низького гемоглобіну в крові є не правильне харчування. Для його вироблення в організм надходить не досить залізовмісних продуктів. Подолати анемію на початковій стадії допоможе збалансований, правильний раціон, що включає в себе продукти, що підвищують гемоглобін у крові.

Які продукти краще підвищують гемоглобін: рослинні або тваринні?

Лікарі рекомендують для вироблення гемоглобіну віддавати перевагу продуктам тваринного походження. На першому місці м'ясо телятини, печінка будь-яка, вершки, масло вершкове, жирна морська риба. В такому випадку залізо буде краще засвоюватися. А для його повноцінного засвоєння необхідні так само вітаміни, особливо вітамін С. Головним джерелом його є овочі і фрукти. Тому вживання тваринних продуктів потрібно поєднувати з рослинними продуктами. Їх радять дієтологи використовувати в сирому вигляді, тушкованому або запеченому. Так зберігаються всі корисні речовини.

Але необхідно пам'ятати, що кальцій і танін не сприяють засвоєнню заліза. Тому чай, молоко, кава і продукти, що підвищують гемоглобін у крові, не можна поєднувати. Їх краще вживати окремо від основного прийому їжі. А так само перешкодою до засвоєння заліза є злаки. Тому м'ясо треба їсти без хліба, а на гарнір-каші і макарони замінити овочами.

Щоб не помилитися у виборі продуктів, підвищують гемоглобін, досить запам'ятати, що більшість з них має темно-червоний колір. А так само знати ті продукти харчування, які ускладнюють процес засвоєння заліза.

Продукти, що підвищують гемоглобін у крові

Волоський горіх найкраще змішувати з медом. І смачніше, і корисніше. Рекомендується включати в раціон щодня.

Добре допомагає у підвищенні низького гемоглобіну буряк. Її вживають тривалий час, щодня. Готують у вигляді салатів у вареному або сирому вигляді, бурякового соку. Сирий буряк добре змішувати з сирими морквою і капустою, а сік буряка з апельсиновим соком.

Джерелом заліза є яблука, дині, кавуни. У сезон обов'язково вживайте ці продукти, а яблука бажано кожен день.

Горобина містить вітамін С, що сприяє хорошому засвоєнню заліза з продуктів. Рекомендується вживати сік горобини кілька разів в день по 10 мл.

Піднімає гемоглобін сира морква. Приймати її рекомендують зі сметаною або рослинним маслом для кращого засвоєння організмом. А ще ефективніше пити свіжоприготований морквяний сік.

Навесні в салати бажано додавати молоду кропиву. Вона так само допомагає в лікуванні анемії.

Продукти, що підвищують гемоглобін в крові у дітей до високих показників, це сухофрукти, ягоди (суниця, чорна смородина, журавлина), свіжі фрукти (гранат, хурма, персик).

Так само багато заліза в соєвих продуктах, насінні гарбуза, бобах та гречці. Гречану крупу краще брати зелену, в ній більше заліза. А кашу не варити, а запарювати.

Якщо ваше харчування буде різноманітним, ви завжди будете здорові!

Рекламний блок


Лікування схожих захворювань
  • Як підвищити гемоглобін у дитини - (сайт лікування)
  • Як підняти гемоглобін при вагітності - (сайт лікування)
  • Продукти для підвищення гемоглобіну (сайт лікування)
  • Що робити, якщо високий гемоглобін у дитини - (сайт лікування)
  • Як лікувати знижений гемоглобін при вагітності - (сайт лікування)
  • Низький гемоглобін у дитинипричини і лікування - (сайт лікування)
  • Дієта при високому гемоглобіні
  • Причини низького гемоглобіну
  • Продукти підвищують гемоглобін

  • Додати коментар
    Ваше Ім'я:


    Введіть код: