загрузка...

Дієта при запаленні підшлункової залози - (сайт лікування)

Рекламний блок

Диета при воспалении поджелудочной железыПідшлункова залоза є важливим травним органом. Вона активно бере участь в обміні речовин, відправляючи в кишечник спеціальні ферменти, а у кров гормони. Неправильне харчування, вживання алкоголю, різні захворювання і т. д. можуть стати причиною порушення нормальної роботи підшлункової залози і викликати її запалення. Дієта при запаленні підшлункової залози – це найдієвіший метод відновлення здоров'я. Основними ознаками захворювання є блювота, порушення стільця, гострий біль в області шлунку.

Якою має бути дієта при запаленні підшлункової залози?

Як тільки хвороба дає про себе знати, слід відразу ж обмежити вживання певних продуктів і дотримуватися особливих правил:

  • виключити смаження і запікання – їжа повинна готуватися тільки на пару;
  • вживати їжу слід тільки в гомогенізованому вигляді, тобто ретельно подрібнювати;
  • практично виключити вживання солі;
  • повністю виключити спеції, алкоголь, копченості, маринади, соуси і т. д.
  • добовий обсяг випивається води не повинен бути менше трьох літрів;
  • їжа не повинна бути занадто гарячою або дуже холодною;
  • у добу потрібно їсти не рідше 5-6 разів.
  • У дієті повинні переважати страви з високим вмістом тваринних і рослинних білків і майже повністю відсутні вуглеводи і жири. В результаті буде знижена вироблення жовчі, а, отже, мінімізується навантаження на підшлункову залозу і кишечник. Крім того дієта при запаленні підшлункової залози передбачає і 1-2-денне голодування. Це особливо актуально при виникненні гострого болю.

    Продукти, дозволені при запаленні підшлункової залози

  • дієтичне м'ясо: кролятина, телятина, куряче філе;
  • нежирна риба: навага, судак тощо;
  • нежирні і некислі молочні продукти: кисле молоко, кефір, сир;
  • сухарики з білого хліба;
  • в'язкі каші: вівсянка, гречка;
  • макаронні вироби: вермішель, локшина;
  • варені овочі: гарбуз, буряк, морква, цвітна капуста, картопля;
  • соки з некислих фруктів і овочів.
  • Дієта при запаленні підшлункової залози виключає вживання наступних продуктів:

  • жирну рибу, м'ясо, молочні продукти;
  • гострі страви;
  • копченості та ковбаси;
  • здобу і випічку;
  • солодощі;
  • всілякі приправи;
  • жирні супи та бульйони;
  • кислі соки і фрукти;
  • мариновані продукти;
  • Дотримуючи всі рекомендації дієти, ви зможете швидко повернути собі здоров'я, а наступний здоровий спосіб життя дозволить уникнути рецидиву.

    Рекламний блок


    Лікування схожих захворювань
  • Як вилікувати підшлункову залозу - (сайт лікування)
  • Симптоми захворювання підшлункової залози - (сайт лікування)
  • Дієта при хвороби підшлункової залози - (сайт лікування)
  • Дієта при гастриті і панкреатиті - (сайт лікування)
  • Дієта 5 при панкреатиті - (сайт лікування)
  • Харчування при захворюваннях кишечника
  • Лікувальне харчування при панкреатиті
  • Профілактика панкреатиту, як не захворіти панкреатитом?
  • Дієта при панкреатиті, як підібрати правильну дієту?

  • Додати коментар
    Ваше Ім'я:


    Введіть код: