Чудеса консервації

Досвідчені господині знають: починати консервувати в липні пізно! Розпустилися кульбаби, з'явився редис – всі сезон відкрито!

консервацииКонсервування овочів, фруктів, ягід і навіть зелені і квітів не тільки дозволять різноманітити зимовий раціон корисними стравами. Процес, якщо підійти до нього творчо, внесе у ваше життя масу позитивних емоцій, потішить домочадців і здивує гостей. Загалом, звання «найкраща господиня року» вам гарантовано.

Мариновані огірочки, малинове варення, абрикосовий компот – всі ці традиційні рецепти ви, звичайно, воспроизведете в черговий раз. Але спробуйте відійти від канону і приготуйте щось незвичайне і нехай всі гадають: з чого ж це?

Отже, не втрачайте часу і починайте вже в травні...

Варення з кульбаб

Найважче в приготуванні цього оригінального сонячного варення - це назбирати 500 шт. кульбаб. Назбирали? Тепер добре промийте квіти і залийте одним літром холодної води, додайте 12 промитих вишневих листків і 2 лимона, натертих на тертці разом з цедрою.

Дайте добу постояти, після чого відіжміть, видалите квітки, а рідину процідіть і нагрійте. В гарячий настій додайте 1,5 кг цукру і варіть на невеликому вогні у відкритому посуді, постійно помішуючи 1,5-2 години.

Ну-ка озирнись-но, підійшла редиска...

Редис в кисло-солодкою заливці

Смак у консервованого редиски дуже оригінальний, а інгредієнти при цьому самі звичайні. Це означає, що у цієї заготовки на зиму є всі шанси стати фаворитом вашого зимового столу.

На літрову банку дрібного круглого редиски потрібно: 1/3 ч. л. жовтих гірчичного насіння, 2 горошини запашного чорного перцю. Заливку зробіть так: на 1 л води 0,25-03 л. 8% оцту, 20 гр. солі, 80 гр. цукру.

Обріжте у бадилля редиски і коріння, добре промийте. Закип'ятити 1 л води, додайте 10 гр. солі, опустіть в окріп редис і варіть до напівм'якого стану. Процідіть і розкладіть в банки. Заливка готується на тій же воді. Додайте води до літрового обсягу, 10 гр. солі, цукор, оцет і швидко доведіть до кипіння. У банки з редисом додайте прянощі і залийте киплячою заливкою. Загорніть банки.

Улюблене варення і дуже корисне зимовий ласощі. А як щодо варення з баклажанів?

Варення з баклажанів

На 1 кг баклажанів знадобиться 1,5 кг цукру, 400 мл води, 3-5 зерен кардамону, 5 шт. гвоздики і 5-10 гр. кориці.

Вибирайте дрібні баклажани – 5-6 див. Промийте, очистіть від шкірки. Занурте баклажани в солону воду і витримуйте 40 хв. Ретельно промийте холодною водою і відкиньте на друшляк. Підготовлені таким чином баклажани опустіть в киплячу воду і проварити 5-7 хвилин. Воду злийте, баклажани охолодіть.

Приготуйте цукровий сироп. Гарячим сиропом залийте баклажани і варити 30-35 хвилин. Зніміть з вогню і витримуйте 2 години. Повторіть ще три рази, після чого уварите варення до готовності. Кожен раз, коли баклажани варяться, для ароматизації варення занурюйте в каструлю марлевий мішечок з прянощами.

Якщо ви захопилися незвичайними кулінарними експериментами, то зверніть увагу на помідори. Соління? Не тільки!

Джем з помідорів

консевацииВибирайте помідори солодких сортів. Для одного кг. овочів приготуйте 800 гр. цукру, щіпку меленого імбиру і 4 ст. л. лимонної кислоти.

На кілька секунд опустіть помідори в киплячу воду, потім відразу в холодну, тепер зніміть шкірку. Наріжте помідори часточками, пересипте цукром і поставте в холодильник на дві години. Поставте масу на вогонь і уварите в каструлі до густоти джему. Додайте інші інгредієнти і проваріть ще кілька хвилин.

Гарячим расфасуйте джем в банки і 8 хвилин стерилізують. Герметично закрийте банки. Готово!

А ще з помідорів готують смачні напої...

Компот із зелених помідорів

На 1 кг зелених помідорів знадобиться 600 мл води, 155 мл 9%-го оцту і 650 гр. цукру. Розраховуйте, що на 1 л компоту потрібно невеликий шматочок апельсинової кірки, 2 кружечка лимона, шматочок палички кориці, ? стручка ванілі і 1-2 шт. гвоздики.

Помідори нарізати товстими пластинами, покладіть в каструлю і залийте розчином води, оцту і цукру. Дайте добу постояти. Після чого злийте розчин, доведіть до кипіння і частинами обваривайте в ньому помідори, опускаючи і виймаючи їх дерев'яною ложкою. Помідори повинні придбати склоподібний стан.

Коли вони придбали потрібну кондицію, розкладіть по банках, додайте лимон і прянощі. Сироп продовжуйте варити, поки він не зменшиться до половини об'єму, після чого залийте підготовлені банки з помідорами. Загорніть банки і, перевернувши догори дном, поставте в темне прохолодне місце.

Настає багатий дарами природи вересень – найкращий час для кулінарного креативу...


Замість кефіру, що допомагає травленню, ми отримуємо молочний напІй з консервантами

Більшість українців на сніданок п'ятому є не молоко, а коктейль з пальмової олії, сухого, або ще гірше - соєвого молока. Ті саме і з маслом – корівки на етикетках часто маскують жирові продукти, присипані ароматизатор


Зелені волоські горіхи в цукрі

1 кгзеленых волоських горіхів 800 гр. цукру.

Молоді плоди волоського горіха потрібно проколоти товстою голкою в декількох місцях і заливши водою, залишити на 14 днів. Воду потрібно міняти двічі на день: вранці і ввечері. Після закінчення двох тижнів зваріть горіхи, після чого відкиньте на друшляк. Коли підсохнуть, залийте густим цукровим сиропом і поставте на вогонь. Дайте закипіти і залиште на 12 годин, після чого знову доведіть до кипіння. Залиште на добу. Якщо сироп рідкуватим, закип'ятити ще раз. Тепер, коли варення набуло густу консистенцію, розкладіть гарячі горіхи в чисті сухі банки, залийте сиропом, загорніть банки і поставте в тепле місце на 24 год.

Приємного апетиту!

Анна Орел





Лікування схожих захворювань

Додати коментар
Ваше Ім'я:


Введіть код: