загрузка...

Використання кисломолочних продуктів в лікувальних цілях

Рекламний блок

Кисломолочні продукти допомагають організму боротися з онкологічними захворюваннями, регулюють кров'яний тиск, сприяють схудненню.

кисломолочные продуктыБагато досліджень показують, що кисломолочні продукти допомагають знизити ризик утворення остеопорозу і гіпертонії; підтримувати здорову масу тіла; благотворно впливають на організм людини при серцево-судинних захворюваннях, при цукровому діабеті 2 типу, при метаболічному синдромі (синдром резистентності до інсуліну).

Молоко і інші молочні продукти, такі як сир, сир, йогурт багаті полезнымии поживними речовинами. Вживання молочних продуктів поповнює запаси вітамінів в організмі людини такими, як кальцій, калій, магній, цинк, залізо, рибофлавін (вітамін В2), вітамін А, фолат (сіль фолієвої кислоти), вітамін Д. Такі молочні продукти, як молоко, сир, йогурт збагачують організм дорослої людини чотирма з семи перерахованих поживними речовинами кальцій, калій, магній, вітамін А. Дитячий організм забезпечений такими трьома корисними речовинами каккальций, калій, магній.

Молочні продукти роблять кістки міцними

Достатнє споживання кисломолочних продуктів допомагає скоротити ризик виникнення остеопорозу. Болезньюпотерикостноймассыстрадаютлюдипосле 50 років, а 80% хворих остеопорозом - жінки.

Кальцій і вітамін Д допомагають зберегти кістки міцними, а як відомо 99% запасів кальцію в організмі людини зберігається в кістках, а вітамін Д підвищує всмоктування кальцію.

Також інші корисні речовини, що містяться в кисломолочних продуктах, покращують загальний стан організму: білки, фосфор, магній, калій, цинк, вітаміни А, С, К.

Баланс взаємодії білка і кальцію в молочних продуктах позитивно впливає на кісткову масу.

Щодня рекомендується вживати не менше 3х порцій молочних продуктів (знежирених або з низьким вмістом жиру) таких як, молоко, сир і йогурт. Щоб поповнити запаси кальцію, досить випивати 3 склянки молока в день.

Молочні продукти знижують і регулюють кров'яний тиск

Гіпертонією страждає безліч людей, а це захворювання підвищує ризик серцево-судинних захворювань та інсульту.

Останні наукові дослідження показують, що корисні речовини, що містяться в кисломолочних продуктах допомагають нормалізувати кров'яний тиск.

Молочні продукти допомагають схуднути і не поправлятися

В останніх наукових дослідженнях доведено, що жінки, які у віці від 18 до 30 років їдять не менше 3 молочних продуктів в день (що становить 1000 -1400 мг молочного кальцію) набирають менше вагу. При регулярному вживанні молочних продуктовв організмі утворюється менше жиру.

Також доведено, що поживні речовини кальцій і вітамін Д, які містяться в молочних продуктах, допомагають запобігти збільшенню ваги, і допомагають підтримувати вагу.

За даними недавнього дослідження у жінок з зайвою вагою, які вживали менше 800 мг молочних продуктів день, почав знижуватися вага через 15 тижнів після включення в раціон харчування рекомендовану дозу молочних продуктів.


Нормальний стан шкіри залежить від стану мікрофлори кишечника. Оптимальна кількість помідорів і кисломолочний продуктів в змозі забезпечити нормальну мікрофлору


Мельничук Надежда Александровна

Мельничук
Надія Олександрівна

дієтолог
Поставити своє запитання

Молочні продукти борються із захворюваннями серцево-судинної системи

Молочні продукти є багатим джерелом «хорошого» холестерину і жиру з високим вмістом насичених кислот, завдяки цьому вони знижують ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи.

Також на рівні з кальцієм і вітаміном Д, боротися з серцево-судинними захворюваннями допомагають такі поживні речовини, як біологічно активні пептиди, сполучена лінолева кислота.

Щоденне вживання молочних продуктів позитивно впливає на фактори ризику при серцево-судинних захворюваннях: індекс маси тіла, систолічний кров'яний тиск, загальний рівень холестерину і ЛПНЩ в крові.

Знижується ризик виникнення метаболічного синдрому

Останні епідеміологічні дослідження показують, що вживання необхідної кількості молочних продуктів скорочує ризик виникнення метаболічного синдрому (також відомий як синдром резистентності до інсуліну).

Молочні продукти скорочують ризик ракових захворювань

Лінолева кислота, яка входить до складу молока, скорочує розвиток пухлин молочних залоз. Жінки, у яких у період після менопаузи, спостерігається високий рівень линолиевой кислоти в складі крові і жирової тканини мають менший шанс захворіти на онкологічні захворювання.

На сьогоднішній день високий відсоток летального результату при ракових захворювань прямої кишки. Вживання молочних продуктів на 40% скорочує ризик виникнення колоректального раку як у жінок, так і у чоловіків.

Сонячний вітамін у складі молочних продуктів

Вітамін Д – важливий живильний компонент, необхідний для побудови і зміцнення кісток і зубів. Зазвичай організм сам виробляє вітамін Д, коли людина знаходиться на сонці. З віком здатність вироблення вітаміну Д в організмі скорочується, тому його потрібно поповнювати через їжу. Багате джерело вітаміну Д – молоко. Сир, йогурт, морозиво не так вітамінізовані вітаміном Д в порівнянні з молоком.

Залишатися здоровим просто – потрібно щодня вживати 3 чашки нежирного молока, або 3 порції рівноцінних кисломолочних молочних продуктів: сир, йогурт, сир.

Рекламний блок


Лікування схожих захворювань
  • Курячі яйця корисні чи шкідливі?
  • Холестерин - норма в крові, підвищення, пониження
  • Виявляється, фолієва кислота може спровокувати розвиток раку грудей!
  • 5 продуктів, які подбають про зубах!
  • Щоб добре спати, потрібно переглянути свій раціон!
  • Вплив їжі на психологічний стан людини
  • Вітаміни і здоров'я
  • Недолік вітаміну В12симптоми і лікування
  • Фітоестрогени при клімаксіпродукти, препарати

  • Додати коментар
    Ваше Ім'я:


    Введіть код: