Такий смачний і корисний морквяний сік

морковный сокОвочеві соки не користуються великою популярністю, але це абсолютно не відноситься до смачного і сонячного морквяного соку. Він непросто гарний і смачний, але ще й дуже корисний. Навіть вибагливі діти п'ють його з задоволенням, так як відмовитися від такого продукту неможливо. Це одне з найбагатших джерел каротину в природі, який відповідає за стан імунної системи людини. Крім каротину в морквяного соку є й інші важливі вітаміни В,С, Е, а також різні мікроелементи.

Ті активні речовини, які в ньому є, нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту. А завдяки тому, що природа збалансувала складу морквини і додала туди ідеальне співвідношення глюкози і фруктози, смак її дуже приємний і тому морквяний сік вважається самим смачним соком з овочів.

Користь морквяного соку

Розповісти про всі корисні властивості цього продукту просто неможливо, оскільки морква є джерела корисний вітамінів і мікроелементів. Але основні її переваги слід звернути увагу. Свіжовичавлений сік корисний для зору, волосся, нігтів, шкіри. Також його дуже часто рекомендують вживати в кінці зими, коли організм втомився, і люди відрізняються млявістю, спостерігається занепад сил і настрою. Регулярне вживання соку допомагає швидко відновитися після перенесених простудних захворювань. А ті, кого мучать запори, можуть надовго забути про проблему, якщо будуть регулярно натщесерце випивати 1 склянку цього корисного напою. За такий «подарунок» подякують нирки, печінка, серцево-судинна система. Проблеми в роботі печінки можуть бути тоді, коли певні речовини закупорюють проходи, ось як раз моркву і відмінно розчиняє ці речовини.


Сік з моркви має протизапальну властивість, тому його потрібно ввести в раціон при наявності запальних процесів. Добре допомагає і при ангіні, сік можна пити і полоскати горло, розвівши його навпіл з водою. Вченими встановлено, що морквяний сік може зупинити зростання ракових пухлин, ті регулярне його вживання є профілактикою появи пухлин. Каротин допомагає зупинити час, омолоджуючи шкіру і весь організм, так як сприяє регенерації клітин.

Вагітність - це справжнє випробування для жіночого організму. Але, вагітність є тільки початком, що з'явився на світ малюк вимагає маминого молока, від якості якого буде залежати життя і здоров'я маляти. А свіжовичавлений сік значно покращує якість молока. Сік з успіхом може замінити аптечні препарати кальцію, його треба вводити в раціон поступово, доводячи добову дозу вживання до 500мл. у моркві є багато кальцію, який організмом засвоюється повністю, на відміну від аптечних препаратів. Користь морквяного соку для дітей неоціненна. Ті мами, які вводять в раціон дитини цей продукт помічають. Що дитина швидше розвивається, краще вчитися, активний, рухливий. Вводити його треба поступово, невеликими дозами з 1,5 років. Вживати морквяний сік можна з іншими соками - апельсиновий, яблучний, можна додавати у сік з моркви вершки або сметану.

Лікувальні властивості морквяного соку

Багаторічні дослідження даного продукту в усьому світі дозволяють використовувати сік в лікувальних цілях. В першу чергу він широко застосовується при лікуванні органів травлення, для нормалізації їх функції. Його рекомендують вживати людям, які страждають, так званої, «брудною кров'ю». Боротьба з анемією буде більш ефективною, якщо додати в раціон свіжовичавлений морквяний сік. Стоматологічні захворювання, які супроводжуються кровоточивістю ясен, неприємний запах з рота можна з успіхом лікувати за допомогою цього овочевого соку, оскільки він антисептичною властивістю. Відомі випадки, коли людям вдавалося позбутися від безпліддя завдяки регулярному вживання морквяного соку.

Морквяний сік в народній медицині

Наші предки давно помітили цілющі властивості цього овочу, тому застосовували, як і саму моркву, так і сік з неї в лікуванні багатьох захворювань. Її вживали при запорах, проблеми з травленням, захворюваннях печінки. Вона корисна і дітям, і людям похилого віку. Народна медицина сік використовують для видалення піску з організму. Міститься йод допомагає налагодити функцію щитовидної залози. А тим людям, які хочуть кинути палити, радять попередньо очистити організм за допомогою соку, що знизить тягу до нікотину. Також рекомендують їм обмивати гнійні рани, виразки та опіки.

Протипоказання

Здавалося б, такий корисний і смачний продукт не може мати протипоказань. А ні, таки вони є, і вживати його треба з розумом, а декому може навіть нашкодити. Діабет - це не протипоказання, але обмежитися доведеться - не більше 1 склянки лікувального продукту у тиждень. З обережністю треба приймати і в період загострення кишкових хвороб.

Навіть у випадку відсутності яких-небудь гострих або хронічних захворювань, не треба зловживати морквою, так як надлишок каротину в організмі призводить до зміни кольору шкірного покриву. Надмірне вживання може спровокувати головні болі, стати причиною нудоти і слабкості. Лікарі і дієтологи рекомендують приймати не більше 3 разів на тиждень, по 0,5 літра на добу. Це найбільш оптимальна доза для дорослої здорової людини, винятком можуть бути годувальниці і вагітні жінки.





Лікування схожих захворювань

Додати коментар
Ваше Ім'я:


Введіть код: