Існує прямий зв'язок між червоним м'ясом і цукровий діабет?

Существует прямая связь между красным мясом и сахарным диабетом medportal.suМіж зміною звичного кількості споживання червоного м'яса (телятини, баранини, свинини, яловичини) і ризиком цукрового діабету існує прямий зв'язок. Навіть несуттєве збільшення червоного м'яса в щоденному раціоні протягом 4-х років подвоює ризик розвитку хвороби протягом наступних 4-х років.


До таких результатів прийшли експерти Сінгапурського національного університету, які опублікували свою роботу в журналі під назвою JAMA Internal Medicine.

В результаті минулих досліджень була знайдена зв'язок між рівнем споживання червоного м'яса та ризиком діабету другого типу, щоправда, досі ніхто не знав відстрочені результати змін в раціоні.

Автори вивчили дані про дієти і здоров'я майже 149 тис. жителів США, які брали участь у трьох масштабних та довготривалих дослідженнях. Було з'ясовано, що збільшення споживання червоного м'яса в середньому на половину порції щодня протягом чотирирічного періоду збільшує ризик розвитку діабету на 48%.

Більш того, зниження вживання кранного м'яса на половину порції протягом 4-х років на 14% скорочує ризик розвитку цукрового діабету у наступні 4 роки.

Механізм, який виявляє даний феномен, до цих пір не ясний. «Дані результати підтверджують прямий зв'язок між м'ясом і цукровий діабет. Тому рекомендується обмежене споживання кранного м'яса в щоденному раціоні як профілактика розвитку хвороби», - приходять до висновку автори.

Негативний вплив підвищеного споживання червоного м'яса пов'язано з тим, що в мікрофлорі кишечника м'ясоїдів утворюються бактерії, які віддають шкідлива речовина.





Лікування схожих захворювань

Додати коментар
Ваше Ім'я:


Введіть код: