Вся правда про вегетаріанство

Вся правда о вегетарианствеВегетаріанство - абсолютна або часткове обмеження в харчуванні на продукти тваринного походження. Насажденное думку походження даного терміна є помилковим. Сам термін походить не від лат. Vegetalis («рослинний»), а від лат. vegetus - жвавий, діяльний. Термін був введений в маси англійськими вегетаріанцями у другій половині 19 століття, які вкладали в вегетаріанське рух філософсько-етнічні життєві позиції.

Однак родовищем вегетаріанства є зовсім не Англія, воно прийшло до неї від однієї з її колоній - Індії. Судячи за нашими даними, саме там воно і виникло у зв'язку зі своєрідними релігійними ритуалами очищення більше трьох тисяч років тому.


Цікаво, що практично у всі часи були відомі люди, такі вегетаріанським поглядам. А у них були свої послідовники. Наприклад, Піфагор не визнавав м'ясних страв, а через деякий час і його учні приєдналися до цього способу життя.

У вегетаріанства не завжди були виключно ідейно-духовні мотиви. Безлічі світових регіонів вегетаріанство було дуже вигідно, насамперед, економічно, враховуючи величезні ціни на м'ясні продукти.

Зараз світова чисельність вегетаріанців становить близько восьмисот мільйонів. Найбільш суворі з них вживають тільки продукти рослинного приналежності. На думку медиків, подібний раціон не досить різноманітний і нездатний забезпечити організм в достатку необхідними вітамінами, білком і кальцієм. Тому найбільш оптимальною і прийнятною є лактовегетаріанська дієта, в рамках якої можливе вживання яєць (переважно, незапліднених) і молочних продуктів.

Для багатьох це поняття є практично синонимичным до здорового харчування та здорового способу життя. В принципі, овочі і фрукти значно сприяють підвищенню імунітету. Входять в склад рослинної їжі фітонциди пригнічують процеси гниття, що сприяє помітному поліпшенню роботи травної системи, а також налагоджують виведення надлишків холестерину, що міститься в м'ясній їжі.

Маса сортів горіхів містять в собі безліч вітамінів і мінеральних речовин, а також цінні ненасичені жирні кислоти, що знижують в організмі рівень холестерину.

Жирні сорти м'яса перенасичені холестерином, накопичення якого в організмі є фактором рис до схильності до атеросклерозу та інфаркту міокарда.

Повний же відмова від м'ясних продуктів загрожує залізодефіцитною анемією, адже залізо найбільш засвоює з продуктів тваринного походження.

Однак у наші дні питання вегетаріанства викликає нові суперечки і питання. Адже безлічі рослин притаманні частини генетичного коду тварин. До того ж за останніми даними, гриби за своїм походженням ближче до тваринного світу, ніж рослинному.





Лікування схожих захворювань

Додати коментар
Ваше Ім'я:


Введіть код: