Можна годуючій мамі гриби?

mozhno li griby kormyaschey mameГодуючій мамі потрібно гранично обережно ставитися до свого харчування, тому так важливо, щоб всі фрукти і овочі відповідали екологічним нормам, тобто, вирощені відповідним районі. На них не повинні потрапляти токсини. Пам'ятайте, що небезпечними є гриби, тому що на них впливає забруднене навколишнє середовище, вони можуть вбирати в себе все негативне з атмосфери і землі. Саме тому годує маму цікавить питання, чи можна їй гриби, не принесуть шкоди малюкові.

Які застереження існують?

1. Потрібно пам'ятати про те, що гриби є калорійним і важким стравою. Вегетаріанці прирівнюють його до м'яса, тому лікарі дієтологи не радять включати його в раціон годуючої мами.

2. Обережно потрібно ставитися до їх екологічну чистоту, знати, що це за гриб, де він вирощений. У випадки, якщо гриб зростав у лісі або природних умовах - це небезпечне та важке блюдо, тому що в ньому дуже багато вуглеводів, клітковини, глікогену та білка. Такі гриби важко засвоюються та матір'ю і малюком.

3. Гриби з магазинів і супермаркетів - печериці, вешанки, вони вирощені людиною, вони в своєму складі не мають шкідливі речовини. Годуючій мамі можна спробувати гриби, які вирощували в закритому приміщенні, на них не могли вплинути шкідливі речовини.

4. Не рекомендується годуючій мамі вживати мариновані гриби, тому що для них використовують різні приправи, у дитини на них може виникнути харчова алергія. Найкраще в супермаркеті придбати свіжі гриби, і щось корисне і смачне приготувати з них. Не варто займатися самодіяльністю, збирати все підряд гриби, а потім вживати їх у їжу. Так можна отруїтися, а це часто призводить до летального результату.


Чому не рекомендується вживати гриби мамі, що годує?

1. Це алергічний продукт, який погано засвоюється, коли він потрапить в молоко мами, у дитини може з'явитися діатез або інша алергічна реакція, яка може залишитися на все життя. Тому забороняється, є годуючій мамі гриби, поки дитині не виповниться два роки. Гриби з раціону мами, яка годує, виключаються на весь період годування.

2. З-за важкого засвоєння грибів, у дитини може виникнути підвищення газоутворення, запор та діарея. Пам'ятайте, що малюк, якого мама годує грудьми, має не до кінця розвинений кишечник, у нього недостатня кількість ферментів, і він не може нормально перетравлювати їжу. Тому краще всього порадитися з педіатром перш, ніж вживати гриби.

3. Гриби можуть призвести до отруєння, тому потрібно відмовитися від тих грибочків, які зібрані самостійно. Також не варто думати, що, якщо печериці вирощені в тепличних умовах, вони не завдадуть шкоди. Це помилка, тому що ви не знаєте, яким способом вони вирощені, які хімічні речовини і добавки використовувалися при їх вирощуванні. Також не можна годуючій мамі перебувати в тих місцях, де вирощують шампіньйони. Тому що вони можуть виділяти отруйний газ, він гасне в молоко, з-за цього труїться і мама, і дитина.

Тому все-таки потрібно дотримуватися рекомендацій педіатром, з приводу того, що на період лактації найкраще виключити даний продукт з раціону мами. Потерпіть два рочки, тому ви зможете, є все, що завгодно. Зараз головне не завдати шкоди маляті.

Таким чином, згідно з рекомендаціями медиків Росії, слід утримуватися від вживання грибів у період лактації.

Травна система дитини ще не настільки досконала, щоб прийняти такий важкий для неї продукт. Тому, щоб уникнути різних проблем, варто відкласти його вживання як мінімум на два роки.

Які види грибів існують і підходять вони для годуючої мами?

1. Лісові гриби - це важка і калорійна їжа. Вони погано засвоюються і порушують роботу печінки. Саме з-за цього дітям ні в якому разі не можна давати ці гриби, також забороняється вживати годуючій мамі. Люди, які мають проблеми з нирками, обміном речовин, печінкою, жовчним міхуром, повинні відмовитися від них.

2. Окультурені гливи та печериці можна в невеликих кількостях спробувати. Тільки обов'язково проверти алергічну реакцію в дитини. Якщо вона з'являється, відмовтеся від цього продукту.

3. Грибники не можуть уявити своє життя без білого гриба, лисички, з них можна готувати грибний супчик, котлетки, вони добре засвоюються і в сухому і відвареному вигляді. Але все одно годуючої потрібно є тільки перевірені і безпечні гриби в невеликій кількості.

4. Мариновані, консервовані та солоні гриби - це заборонений продукт, тому що вони містять у собі багато спецій, консервантів і відображаються на смак молока, дитина може відмовитися від грудей. Також ними можна отруїтися.

Печериці для годуючої мами

Кожна людина не може уявити своє життя без смачних печериць, з яких можна багато чого готувати. Але кожна молода мама уважно ставиться до свого меню та правильно. Не потрібно думати, якщо печериці вирощені у спеціальних умовах вони легше засвоюються шлунком вашим і тим більше малюка.

Ви передусім повинні орієнтуватися на свій організм, якщо ви раніше постійно їли цей вид грибів, і у вас не виникало проблем, їх можна спробувати ввести в свій раціон, коли дитині виповниться 4 місяці, але тільки тушковані або варені. Ні в якому випадки не смажені або мариновані, якщо у вас проблеми з печінкою, жовчним, вам гриби протипоказані.

У випадки, якщо ваша дитина негативно зреагував на вживання вами грибів - у нього з'явилися проблеми з шлунково-кишковим трактом, алергією, потрібно відмовитися від печериць.

Отже, гриби при годуванні груддю - це дуже важке питання, та педіатри на нього не дають однозначної відповіді. Але краще все утримаються від цього продукту, замінити його іншими овочами, так ви вбережете здоров'я вашого малюка. Це не самий корисний і головний продукт і без нього можна прожити. Якщо ви не можете перетерпіти, тоді вибирайте окультурені печериці і пробуйте їх в невеликих кількостях, спостерігаючи за реакцією дитини.





Лікування схожих захворювань

Додати коментар
Ваше Ім'я:


Введіть код: