Вівсяний кисільшкода і користь

польза овсяного киселя


Зміст:



  • Яка користь від вживання напою?

  • Шкідливі властивості киселя


Кисіль - напій, улюблений багатьма. Його рекомендують для поліпшення роботи шлунка, як дітей, так і дорослих.


Доведено, що його в'язка структура позитивно позначається на роботі шлунка, обволікає слизову, попереджає появу дисбактеріозу.


Напій особливо корисний людям, страждаючим такими захворюваннями, як виразка і гастрит.




Яка користь від вживання напою?


Кисіль цінується за свою унікальну позитивну властивість - попередження розвитку дисбактеріозу, стала хворобою століття. Вживання такого напою рекомендовано людям, які страждають від підвищеної кислотності в шлунку. Однак користь киселя пов'язана безпосередньо з його основою. Готують кисіль з додаванням свіжих ягід, молока, сиропу, а особливо корисним вважають напій, в основі якого геркулесова крупа.


Вівсяний кисіль з давніх пір готували в кожному будинку з-за його смаку та користі. Він здатний підвищити імунітет завдяки вмісту в вівсі цінних мікроелементів. Деякі літні люди відчувають прилив бадьорості і сил при вживанні такого напою. Можливо, це пов'язано з тим, що кисіль ефективно виводить з людського організму свинець (це науково доведений факт), збагачуючи клітини необхідними для нормального функціонування вітамінами та амінокислотами. Вівсяний кисіль містить клітковину, яка стабілізує діяльність ШЛУНКОВО-кишкового тракту, викликаючи відчуття комфорту і легкості в шлунку.


Вівсяний кисіль нормалізує рівень холестерину і цукру в крові. Він містить вітаміни А (позначається на зростанні, стан зубів, волосся і шкіри), групи Е, В (стимулює кровообіг, що знижує ризик захворювань катаракти, артриту, розвитку пухлин), F (володіє потужним антиалергічну дію).


Вівсяний кисіль містить жири, крохмаль, білки, які живлять ЦНС. Ферменти сприяють виділенню з легких вуглекислого газу, підтримують гормональний дисбаланс в нормі і допомагають кращому засвоєнню вуглеводів. Користь вівсяного киселю полягає ще і в тому, що за рахунок вмісту вітаміну В2 зникає сухість покривів шкіри і губ.


Користь вівсяного киселю неоціненна при хворобах нирок, а також при діагнозі:



  • Коліт, гастродуоденіт.

  • Гастрит, жовчокам'яна хвороба.

  • Холецистит, холангіт.

  • Панкреатит, цироз.


Кисіль покращує не тільки роботу ШКТ, але і печінки, полегшує стан при атеросклерозі, цукровому діабеті, серцевих відхилення. Саме тому кисіль часто подають пацієнтам в лікарняних їдалень.


Будь кисіль фруктовий або вівсяний, не тільки смачний, але і корисний. Так, журавлинний напій є ефективним протизастудним засобом. Напій з чорниці покращує зір, захищає організм від інфекційних захворювань, нормалізує діяльність ШЛУНКОВО-кишкового тракту при розладі, а користь яблучного киселю полягає профілактики гіповітамінозу та анемії. В цілому користь від вживання будь-якого з різновидів киселя сприяє поліпшенню травлення і гарному настрою.


Не можна не сказати про те, що кисіль є напоєм, що дарує людині гарне самопочуття і радість. Це не просто нічим не підтверджений домисел, а безсумнівний факт, що науково доведено. Адже при нестачі в організмі вітаміну РР людина починає впадати в депресію, починаються психічні розлади, погіршується пам'ять. Користь киселя полягає в тому, що входить до його складу вітамін РР дає відчуття життєрадісності і бадьорості.


польза киселя из овсянки




Шкідливі властивості киселя


Кисіль, шкода і користь якого багаторазово обговорювали в наукових колах, до цих пір не отримав однозначної відповіді. Одні вважають цей продукт дуже поживним і смачним і навіть здатним замінити обід. Інші, зокрема, лікарі-дієтологи, вбачають шкоди від його вживання, оскільки він містить крохмаль і вуглеводи, які сприяють накопиченню жиру та його відкладенню в організмі. Не можна заперечити правдивість даного судження. Але незважаючи ні на що, вівсяний кисіль вважають абсолютно нешкідливим: один стакан напою містить 100 ккал, що мізерно мало.


Фахівці вбачають шкоду киселя в тому, що це все ж напій швидкого приготування, який не збагачений вітамінами, мікроелементами та мінералами. Крім того, надмірне споживання сприяє скупчення слизу в шлунку, що вкрай небажано, і принесе тільки шкоду здоров'ю.



Якщо напій приготований самостійно з крохмалю і ягідного сиропу, сумнівів в його користь бути не може. Вибираючи продукт в магазині, рекомендується уважно вивчити склад на етикетці. Консерванти, підсилювачі смаку, фарбники, ароматизатори, - здатні завдати шкоди. Краще вибирати продукт, до складу якого входять натуральні ягідно-плодові екстракти та концентрати.


Від покупки рекомендується відмовитися, якщо кисіль містить барвник Е-124 (пунцовий 4R). Він заборонений в більшості країн, крім Росії, і є канцерогеном, який здатний викликати захворювання онкологічного характеру. Крім того, велика кількість штучних інгредієнтів цілком може завдати шкоди організму, особливо дитячого, спровокувавши алергічну реакцію.





Лікування схожих захворювань

Додати коментар
Ваше Ім'я:


Введіть код: