Дієта при діабеті та ожирінні

Діета при діабеті та ожіреніі Сьогодні ожиріння і діабет - дуже поширені захворювання. Більшість людей, які страждають ожирінням, ризикують захворіти на цукровий діабет. Це обумовлено тим, що у діабету і ожиріння загальна причина виникнення захворювання.


Набір певних продуктів і спеціальна дієта при діабеті та ожирінні допоможуть поліпшити самопочуття, знизити зайву вагу і рівень цукру в крові. Адже при ожирінні енерговитрати організму менше надходження добового раціону калорій. Зайві калорії перетворюються на жирові відкладення, що призводять до зайвої ваги.


У відповідь на це інсулярного апарат прискорює свою активність, вміст інсуліну в крові збільшується, що призводить до посилення апетиту, переїдання і знову ж таки до набирання ваги. Подібне перенапруження інсулярного апарату призводить до розвитку цукрового діабету. Тому, щоб уникнути ускладнень при таких серйозних захворюваннях як діабет і ожиріння, необхідно правильно харчуватися і дотримуватися дієти.


Дієта при діабеті та ожирінні


Щоб нормалізувати показники цукру крові при діабеті, досить лише обмежити прийом в їжу багатих вуглеводами продуктів, в першу чергу цукру, кондитерських виробів та солодощів. А також зменшити вживання жирів і калорій. Для огрядних людей для зниження ризику розвитку діабету необхідно дотримуватися тих же умов в харчуванні.


Дієта при діабеті та ожирінні увазі зниження дози споживання калорій до 2000-1700 кілокалорій на день. Білки тваринного походження: рибу, нежирне м'ясо, молоко і молочні продукти, потрібно приймати в їжу відповідно фізіологічною нормою. Виключаються з раціону харчування цукор, варення, халва, цукерки, всі кондитерські вироби. Обмежується споживання гречаної, вівсяної і пшоняної круп, манна крупа повністю виключається. Дозволено вживати в невеликих кількостях картопля, але тільки в салатах і супах.


Набір продуктів харчування на день


Дієта при діабеті та ожирінні дозволяє приймати в їжу не більше 20 г рослинного або вершкового масла, 150 г сиру, 200 г кефіру або кислого, 200 г риби або м'яса, 10 грам сметани, 50 г крупи, 200 г картоплі. Також дозволено вживати зелень в будь-якій кількості, 600 г буряка, капусти, моркви, огірків, брукви, помідор, баклажан, кабачків, 200 г яблук та інших фруктів і 100 г чорного хліба.


Їжу необхідно приймати не менше 5-6 разів на день, невеликими порціями. Щоб не відчувати почуття голоду, в раціон харчування потрібно включити продукти, багаті клітковиною. Це всі овочі і фрукти, крім картоплі, винограду і родзинок, бананів та інжиру. Слід виключити солоні та гострі страви. Всі страви слід готувати на пару або відварювати.


Але перш ніж приступити до дотримання дієти, необхідно проконсультуватися з лікарем.





Лікування схожих захворювань

Додати коментар
Ваше Ім'я:


Введіть код: